Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 265 (8489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mirela Adomnicăi acuză faptul că PNL a încercat să întoarcă legea pensiilor de care beneficiază milioane de români doar pentru că a fost propusă de PSD

Vineri, 10 Noiembrie 2023 (13:18:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a acuzat faptul că, prin încercarea de a întoarce Legea Pensiilor de la aprobare, PNL a demonstrat că a pus orgoliul politic mai presus de interesele a milioane de români. „Dacă e legea PSD, nu contează că e benefică pentru milioane de pensionari. Cam așa s-ar traduce tot orgoliul politic la care am asistat ieri, când colegii de coaliție au încercat să întoarcă Legea Pensiilor, doar pentru că a fost propusă de PSD”, a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a criticat atitudinea liberalilor, care dintr-odată susțineau că nu mai sunt bani suficienți pentru majorarea pensiilor, iar de aici au început contrele pe impactul bugetar. „Cu siguranță, atitudinea domnului ministru de Finanțe, Marcel Boloș, în legătură cu Legea Pensiilor ridică semne de întrebare. Cum să fii <surprins> de o lege care a fost discutată și dezbătută intens timp de luni de zile, în colaborare cu experții Băncii Mondiale și ai Comisiei Europene? O lege cu un impact social major, care reprezintă un punct crucial în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”, a mai precizat deputatul social-democrat sucevean. Mirela Adomnicăi a criticat și faptul că mulți liberali s-au distanțat de această lege, spunând dintr-o dată că nu mai era sustenabilă.

Adomnicăi consideră că adevăratul motiv pentru care liberalii au făcut acest pas înapoi este acela că Legea Pensiilor aduce puncte electorale PSD-ului, partidul care a inițiat-o și care urma să rezolve în sfârșit inechitățile din sistemul public de pensii.

„La începutul acestei săptămâni, la Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, comisie a cărei membră sunt, a venit la o întâlnire programată dna ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, întocmai pentru a discuta și lămuri cu deputații din comisie orice problemă legată de proiectul Legii Pensiilor. Toți colegii din PNL au lipsit. Nimeni nu era interesat și, teoretic, nu avea nici o nelămurire. Iar joi erau toți împotriva legii”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Ea a adăugat că o bucură faptul că într-un final liberalii au reușit să lase mizele politice la o parte și astfel să fie dusă până la capăt această reformă vitală pentru România. Deputatul PSD de Suceava a subliniat faptul că în cele din urmă Legea Pensiilor a fost adoptată, iar începând cu 1 ianuarie pensiile se vor majora, așa cum a fost anunțat, cu 13,8%, iar din septembrie 2024 va avea loc o recalculare a pensiilor, care vor crește diferențiat, în funcție de principiul "la contributivitate mai mare, pensie mai mare".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirela Adomnicăi acuză faptul că PNL a încercat să întoarcă legea pensiilor de care beneficiază milioane de români doar pentru că a fost propusă de PSD.
 Vizualizări articol: 938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Mirela Adomnicăi acuză faptul că PNL a încercat să întoarcă legea pensiilor de care beneficiază milioane de români doar pentru că a fost propusă de PSD2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei