Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 186 (8410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Locurile libere în parcările cu taxă din Suceava, indicate de senzori

Joi, 10 August 2023 (19:25:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de locuri din parcările publice cu taxă din municipiul Suceava vor fi monitorizate permanent, prin intermediul senzorilor instalați, astfel încât cei dornici să găsească un loc liber să afle imediat unde trebuie să meargă.

Sistemul este deja funcțional, iar locurile libere de pe strada Universității și din parcarea George Enescu pot fi acum identificate mai ușor, spune viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

„Senzorii instalați sunt conectați la aplicația Suceava Parking, iar conducătorii auto pot găsi în timp real, cu ajutorul telefonului, locurile de parcare libere. Dacă nu aveți deja instalată aplicația, vă încurajez să o descărcați, întrucât oferă și alte avantaje, cel mai important fiind poate timpul pe care îl salvați datorită acesteia”, explică Lucian Harșovschi.

În prezent sunt instalați 149 de senzori, 102 pe Universității și 47 în George Enescu, dar curând vor mai fi instalați 100 de senzori pe str. Ștefan cel Mare și 7 pe str. Meseriașilor. 

Prețuri mai mici la abonamentele anuale pentru riverani și pensionari

 

În paralel cu îndemnul de utilizare a aplicației Suceava Parking, care facilitează găsirea unui loc liber de parcare, dar și plata acestuia, fără a mai fi nevoie de o deplasare la parcometru, viceprimarul Sucevei recomandă achiziționarea de abonamente anuale celor care vor să scape de o grijă.

„Prețul abonamentului anual pentru riverani a scăzut de la 800 la 600 de lei, iar pentru pensionari este de 500 de lei. Scopul Primăriei Suceava nu este cel de a face bani, ci de a oferi posibilitatea sucevenilor să găsească locuri de parcare disponibile”, a menționat Lucian Harșovschi.

Introducerea parcărilor cu taxă în zonele intens circulate este considerată benefică de mare parte dintre suceveni, deoarece astfel nu se blochează locurile de parcare existente cu săptămânile sau chiar lunile, ci există un flux continuu, care asigură existența unor locuri libere pentru cei care ajung în zonă cu diverse probleme.

Taxa de parcare în parcările publice cu plată din Suceava este de 4 lei/oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locurile libere în parcările cu taxă din Suceava, indicate de senzori.
 Vizualizări articol: 1035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Locurile libere în parcările cu taxă din Suceava, indicate de senzori3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei