Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 186 (8410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În Grecia

Ștefanistul David Palaghianu, în lotul României la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava va avea un reprezentant în lotul național al României de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științe pentru Juniori, competiție programată între 24 și 30 septembrie, în Volos, Grecia.

Elevul David Palaghianu, din clasa a IX-a, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, s-a calificat cu cel mai mare punctaj în lotul reprezentativ, alături de alți patru elevi din București, Neamț, Galați și Cluj.

David este pregătit la clasă de prof. Carmen Amorăriței, iar la Centrul de Excelență Suceava este pregătit de Petru Crăciun.

Pregătirea și selecția olimpicilor s-a desfășurat la Suceava, la finele lunii iulie, sub îndrumarea mai multor profesori, echipa de organizare fiind coordonată de lector univ. dr. Cristian Pîrghie.

„La competiția pentru juniori, elevii vor susține două probe: cea teoretică (4 ore) și cea observațională, care la rândul ei este structurată în alte trei probe - proba de Planetariu, proba hărții mute și proba de noapte, cu instrumente observaționale”, a punctat Petru Crăciun, inspector școlar adjunct.

Echipa României va fi însoțită în Grecia de profesorii suceveni Cristian Pârghie și Petru Crăciun.

 

Olimpiadă pornită de la Suceava

Potrivit insp. școlar adjunct Petru Crăciun, Olimpiada Internațională de Astronomie și Științe pentru Juniori a avut ca punct de plecare Suceava, prima ediție, cea din 2022, fiind organizată la Câmpulung Moldovenesc.

Concursul a reunit echipaje din Thailanda, Columbia, Cehia, Grecia, Nepal, România, Republica Moldova și Ucraina, fiecare echipă fiind constituită din 3 – 5 elevi și profesori coordonatori.

La prima ediție, David Palaghianu și-a adjudecat medalie de aur, remarcându-se la proba observațională de zi (harta mută), unde a fost declarat învingător absolut.

Olimpiada de la Câmpulung a fost organizată de Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea din Suceava, Fundația Științifică Cygnus, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung și Primăria Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ștefanistul David Palaghianu, în lotul României la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului.
 Vizualizări articol: 1622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Ștefanistul David Palaghianu, în lotul României la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei