Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 186 (8410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

EGGER a început demersurile pentru certificarea SURE a biomasei

Joi, 10 August 2023 (11:46:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

EGGER este printre primele companii din România care au început demersurile pentru certificarea SURE a biomasei utilizate în propria centrală de producere a energiei.

Pe 3 august a avut loc, la sediul fabricii din Rădăuți, o discuție publică pe tema certificării SURE pentru biomasa pe care EGGER o utilizează în propria centrală. La întâlnire au participat reprezentanți ai furnizorilor, administrației locale, autorităților de mediu (Agenția de Protecția Mediului și Garda de Mediu), dar și ai ONG-ului WWF și ai unor sisteme de certificare forestieră.

După o scurtă prezentare a activității companiei, au fost oferite detalii despre condițiile de certificare SURE, apoi a urmat o sesiune de discuții. Printre recomandările primite, care vor fi incluse în forma finală a analizei de risc, a fost și cea a WWF, privind menționarea mai multor detalii despre legislația care vizează biomasa. Întâlnirea s-a încheiat cu un tur de fabrică la centrala EGGER de producere a energiei.

”Prin certificarea SURE a materialelor pe care le utilizăm în propria centrală de producere a energiei electrice și termice ne asigurăm că respectăm cerințele RED II, promovăm reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), asigurăm utilizarea durabilă a terenurilor, asigurăm partenerii noștri că EGGER produce și vinde produse sustenabile. Pe scurt, dezvoltăm o afacere sustenabilă” a declarat Alina Chifan, director de vânzări și purtătorul de cuvânt al companiei EGGER.

SURE este un sistem nou de certificare în România, însă nu este nou pentru grupul EGGER și cele 21 de fabrici. Până în prezent două fabrici EGGER au obținut această certificare, iar alte patru se află în proces de certificare.

SURE, Sustainable Resources Verification Scheme, este o schemă de verificare voluntară pentru lanțurile de aprovizionare cu biocombustibili solizi și gazoși, în conformitate cu cerințele reformei Directivei UE privind energia regenerabilă (RED II).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului EGGER a început demersurile pentru certificarea SURE a biomasei.
 Vizualizări articol: 991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EGGER a început demersurile pentru certificarea SURE a biomasei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei