Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 186 (8410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ministrul Educației, Ligia Deca, a văzut cum se face școală în „creierul munților”, în zona Izvoarele Sucevei

Joi, 10 August 2023 (20:32:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educației, Ligia Deca, a văzut joi cum se face școală în „creierul munților” din județul Suceava, ea precizând că trebuie mai multe eforturi pentru a asigura dreptul la educație în aceste zone izolate. Aflată în concediu în Bucovina, ministrul Ligia Deca, însoțită de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a participat joi la Universitatea de vară „Merito” din Vicovu de Sus, apoi a vizitat Mănăstirea Putna și o școală de vară organizată la Sălaș, în comuna Ulma, după care a fost la Izvoarele Sucevei, unde a ținut să vadă care sunt condițiile în care învață elevii. Ea a precizat că a vrut să vadă care sunt particularitățile școlilor din zonele montane izolate, unde încă „din păcate” mai există învățământ simultan. „Sunt zone unde trebuie să facem mai multe eforturi pentru a asigura dreptul la educație. Întotdeauna mă bucur să vin în Bucovina și chiar dacă a fost o perioadă de concediu, a fost o zi în care am învățat multe lecții pentru anul școlar care urmează”, a spus Ligia Deca la finalul vizitei la unitățile școlare din zona de munte a județului.

La rândul său, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că a discutat cu ministrul Educației despre asigurarea accesului la educație a copiilor din cătunele izolate ale județului. El a spus că zona Ulma, Izvoarele Sucevei, Brodina au un anumit specific, satele fiind izolate, formate din 10 – 15 case. „Împreună cu doamna ministru am văzut cum se face școală în creierul munților, aici în Bucovina. Autoritățile se implică, dar e nevoie în continuare de investiții. Am discutat despre posibilitatea de montare a unor module acolo unde învățământul e încă acasă la om, în particular. În comuna Izvoarele Sucevei avem câteva cătune unde ne-am dori să aducem containere moderne, cu grupuri sanitare, cu încălzire și iluminat pe curent electric, pentru a putea organiza școală. Pentru că sunt cătune care au 5 – 7 – 10 copii și pentru acești copii s-ar putea organiza în felul acesta învățământul”, a arătat Flutur. El a adăugat că a discutat cu ministrul Ligia Deca și despre necesitatea alocării unor microbuze școlare cu tracțiune integrală pentru a face față condițiilor grele pe timp de iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Educației, Ligia Deca, a văzut cum se face școală în „creierul munților”, în zona Izvoarele Sucevei.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Educației, Ligia Deca, a văzut cum se face școală în „creierul munților”, în zona Izvoarele Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei