Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 142 (8366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atac organizat al braconierilor la complexul cinegetic de la Marginea, cu focuri de armă trase între ei și silvicultori

Marţi, 20 Iunie 2023 (17:12:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scene desprinse parcă dintr-un film de acțiune s-au petrecut luni seara pe raza Ocolului Silvic Marginea, din cadrul Direcției Silvice Suceava, după ce un grup de braconieri a tras zeci de focuri de armă, inclusiv asupra silvicultorilor.

În jurul orei 22:00, șeful Secției 3 de Poliție Rurală Marginea a fost sesizat direct de către șeful Ocolului Silvic Marginea cu privire la faptul că în zona Hardic din comuna Horodnic de Sus au fost auzite mai multe focuri de armă.

„Cel mai probabil, braconierii au venit acolo pentru cerbii lopătari, care s-au înmulțit foarte bine în cadrul țarcului. Oamenii din zonă spun că au auzit foarte clar 18 – 20 de focuri de armă. Au tras ca la poligon”, povestește șeful de ocol, Ionel Rotari, care a mobilizat repede 15 silvicultori și împreună cu Poliția și Jandarmeria a pornit în căutarea braconierilor. La adăpostul întunericului, aceștia păreau de negăsit, doar că  știind bine locurile și pe unde s-ar fi putut retrage aceștia, silvicultorii s-au dus după ei, spre zona Voievodeasa.

„Eram cu unul dintre silvicultori în telefon când s-a tras asupra lor. S-au apropiat prea mult de braconieri. Probabil că aveau echipamente de termoviziune, că noi nu i-am văzut pe ei, dar ei da. Le-am strigat să se lase jos și să se ferească cum pot până vin jandarmii, dar când au ajuns și au înconjurat zona, nu am mai găsit pe nimeni. Culmea, în timp ce îi căutam, au apărut alții, cu un jeep, cu o lumină foarte slabă, să nu-i reperezi în noapte. Când au fost somați să oprească, braconierii i-au orbit pe silvicultori cu un proiector puternic și deși s-au tras două focuri de avertisment, au dispărut pe culmi. E aproape incredibil ce s-a întâmplat”, a povestit șeful de ocol de la Marginea, după o noapte albă.

Împreună cu mai mulți lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Marginea, polițiștii și jandarmii au periat zona, însă nu a fost identificată nici o persoană. Deși nu au fost găsite urme de sânge sau animale rănite,  se bănuiește că prada a fost încărcată rapid în mașinile de teren.

Zona în care s-au petrecut cele sesizate se întinde pe o suprafață de 400 hectare, iar ultimul foc de armă a fost tras în zona crucii de lângă restaurantul Voievod din comuna Sucevița, sat Voievodeasa.

În cadrul căutărilor reluate marți a fost găsit tubul cartușului cu care s-a tras asupra silvicultorilor, fiind vorba de o armă de vânătoare, de mare calibru.

În momentul de față toate patrulele aflate în serviciu efectuează filtre pe raza comunelor Sucevița și Vicovu de Jos, fiind anunțate concomitent și patrulele din serviciu ale Poliției Orașului Vicovu de Sus și ale Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc cu secțiile arondate. În scurt timp, la fața locului urmează a se deplasa și echipajul SAS din cadrul IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atac organizat al braconierilor la complexul cinegetic de la Marginea, cu focuri de armă trase între ei și silvicultori.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atac organizat al braconierilor la complexul cinegetic de la Marginea, cu focuri de armă trase între ei și silvicultori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei