Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 107 (8331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Variantele luate în calcul de Primăria Suceava pentru stoparea alunecărilor de teren pe versantul din Zamca

Miercuri, 10 Mai 2023 (17:37:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reactivarea alunecării versantului Zamca din municipiul Suceava și măsurile necesare pentru stoparea fenomenului care a produs deja pagube semnificative Liceului Teoretic Filadelfia, dar care pune în pericol multe alte investiții din zonă, inclusiv blocuri locuite, a fost adusă de primarul Sucevei în atenția autorităților din Capitală.

Ion Lungu a declarat că sunt avute în vedere două variante pentru consolidarea versantului din cartierul Zamca - împăduriri prin PNRR sau lucrări în regim de urgență prin Compania Națională de Investiții.

„După discuțiile purtate la București, la Agenția pentru Protecția Mediului și la CNI, unde s-au conturat cele două variante, am vorbit cu persoana care face expertiza tehnică. O să vedem rezultatul, apoi trebuie făcut studiul de fezabilitate pentru a afla sumele necesare pentru consolidare.

În funcție de ce rezultă din expertiză vom lua decizii. Sigur, foarte importante sunt sursele de finanțare – prin PNRR sau de la fondul de urgență al Guvernului. O să analizăm acest aspect și cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, reprezentanții ISU și cei ai Liceului Teoretic Filadelfia”, a declarat șeful municipalității sucevene.

Alunecările de teren recente de pe versantul de Nord-Vest au creat o falie cu o adâncime de 10 metri, pe o suprafață de 20 de ari, în perimetrul care aparține Liceului Teoretic Filadelfia. Drept urmare, o parcare a școlii s-a prăbușit complet, iar un corp nou de clădire, în care funcționau două săli de clasă, a fost afectat și a trebuit demontat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Variantele luate în calcul de Primăria Suceava pentru stoparea alunecărilor de teren pe versantul din Zamca.
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Variantele luate în calcul de Primăria Suceava pentru stoparea alunecărilor de teren pe versantul din Zamca1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei