Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 107 (8331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Olimpicii de la istorie ai Colegiului ,,Hurmuzachi" Rădăuți, premiați de 10 mai, zi cu multiple semnificații

Miercuri, 10 Mai 2023 (14:32:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miercuri, 10 mai 2023, la Colegiul Național  ,,Eudoxiu Hurmuzachi" Rădăuți s-a desfășurat o amplă activitate în care s-au marcat mai multe evenimente: Ziua Independenței României, Ziua Europei, Ziua Regalității în România.

Printre altele, au fost premiați și cei 12 elevi care au obținut premii și mențiuni la faza județeană a olimpiadei de istorie pentru clasele VIII-XII și a micii olimpiade de istorie Clio pentru clasele V-VII, astfel: Premiul I au obținut elevii Puiu Albert Gabriel, clasa a VII-a, coordonat de prof. Dumitru Bistricean, și Mihalescu Luca Ștefan, clasa a IX-a E, coordonat de prof. Ana Gabriela Pogorevici; Premiul al III-lea au obținut elevii Gheorghiu Bianca, din clasa a X-a F, coordonată de prof. Nicoleta Mitrofan, și Hriscu Erwin, din clasa a XII-a E, coordonat de prof. Nicoleta Mitrofan; Mențiune au obținut elevii Ionesi Alexandra Elena, din clasa a VII-a, coordonată de prof. Dumitru Bistricean, Prelipcean Iulia, Cârstean Viorel Cornel și Bodnariuc Nicola, toți din clasa a X-a E, coordonați de prof. Adrian Puiu, Pătrăucean Bianca, din clasa a XI-a E, coordonată de prof. Ana Gabriela Pogorevici, Moldovan Antonia Maria, din clasa a XI-a G, coordonată de prof. Nicoleta Mitrofan,  Teleagă Eliza Iustina, din clasa  a XI-a F, coordonată de prof. Ana Gabriela Pogorevici, și Simionesi Denisa Maria, din clasa a XII-a E, coordonată de prof. Nicoleta Mitrofan.

Directorul colegiului, prof. dr. Adrian-Nicolae Puiu, a înmânat diplome și cărți din partea Inspectoratului Școlar al Județului Suceava, reprezentat de inspectorul de specialitate pe disciplina istorie, prof. dr. Daniel Hrenciuc, și a Facultății de Istorie și Geografie din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava, reprezentată de decan, conf. univ. dr. Florin Pintescu, elevilor premiați la etapele județeană și națională a olimpiadei de istorie și a Concursului Clio pentru gimnaziu.

Elevii Hriscu Erwin și Mihăilescu Luca au împărtășit colegilor experiența de la etapa națională a Olimpiadei de Istorie, desfășurată în aprilie 2023, la Rm. Vâlcea, unde Mihalescu Luca a obținut Mențiune.

·        Scurte lecții de istorie

 

De asemenea, tot miercuri, pe 10 mai, elevii claselor a X-a E și a X-a F au prezentat contextul favorabil obținerii independenței României, evidențiind contribuția unor personalități precum Regele Carol I sau Mihail Kogălniceanu.

Reprezentantele claselor a XI-a E, F, G au marcat Ziua Europei, evocând etapele înființării, părinții fondatori, simbolurile și instituțiile Uniunii Europene, marcându-se, de asemenea, etapele aderării României.

Eleva Radu Larisa, din clasa a XI-a F, a evocat parcursul monarhiei în România, prezentând pagina web dedicată acestui subiect, pagină premiată cu locul II la etapa județeană a Concursului Istorie și societate în dimensiune virtuală.

Activitatea a fost coordonată de profesorii de istorie Nicoleta Mitrofan, Ana Gabriela Pogorevici și Adrian Puiu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpicii de la istorie ai Colegiului ,,Hurmuzachi" Rădăuți, premiați de 10 mai, zi cu multiple semnificații.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olimpicii de la istorie ai Colegiului ,,Hurmuzachi" Rădăuți, premiați de 10 mai, zi cu multiple semnificații0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei