Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 107 (8331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sărbătorirea Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, duminică, la Mănăstirea Putna

Miercuri, 10 Mai 2023 (15:03:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sărbătorirea Sfântului Ierarh Iacob Putneanul va fi marcată duminică, 14 mai 2023, la Mănăstirea Putna. La Sfânta Liturghie de duminică va sluji Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de clerici. Răspunsurile la strană vor fi date de Corala bărbătească „Te Deum Laudamus”.

Reprezentanții Mănăstirii Putna au transmis că, întrucât anul acesta, 15 mai, ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, este într-o zi de luni, „venind în întâmpinarea credincioșilor care își doresc să participe la această sărbătoare și să cinstească în cântări de laudă pe cel de al doilea mare ctitor al mănăstirii, sărbătorirea Sfântului Iacob va avea loc duminică, 14 mai”.  

Pe 14 mai 2017, tot într-o zi de duminică, la Mănăstirea Putna avea loc Proclamarea solemnă a canonizării Sfinților Putneni, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Programul sărbătoririi Sfântului Ierarh Iacob Putneanul începe sâmbătă, 13 mai, la ora 9.00,  - Aducerea spre închinare a sfintelor moaște ale Sfântului Iacob Putneanul din Paraclisul Sfinții Apostoli Petru și Pavel al mănăstirii în pridvorul bisericii voievodale; la ora 18.00 - Priveghere la Duminica a V-a după Paști (a Samarinencei) și la pomenirea Sf. Ier. Iacob Putneanul; Duminică, 14 mai 2023, la ora 7.00 - Acatistul Sf. Ier. Iacob Putneanul, la ora 8.30 - Sfânta Liturghie arhierească; Luni, 15 mai, la ora 19.00, Ducerea sfintelor moaște ale Sfântului Iacob Putneanul în Paraclisul mănăstirii.

Slujba privegherii și Sfânta Liturghie vor fi transmise video în direct, pe canalul de YouTube al mănăstirii și pe pagina de Facebook.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărbătorirea Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, duminică, la Mănăstirea Putna.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sărbătorirea Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, duminică, la Mănăstirea Putna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei