Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 107 (8331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Peste 250 de angajați din școlile sucevene au protestat la București. Solidaritate și în școli

Miercuri, 10 Mai 2023 (16:11:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 250 de oameni ai școlii din județul Suceava au protestat miercuri, 10 mai, la București, alături de alte câteva mii de angajați din învățământul preuniversitar din toată țara.

Aceștia au dorit să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă sistemul de învăţământ românesc și în mod special angajaţii - personalul didactic, nedidactic şi didactic auxiliar.

Din Suceava au fost prezenți membri din Alianța Sindicatelor din Învățământ (ASI), circa 200, și de la Sindicatul ”Pro – Educația”, peste 50, alături de liderii celor două structuri - profesorii Giani Leonte și Traian Pădureț.

Protestatarii au cerut majorarea salariilor, condiții de muncă decente, îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii, acordarea sporurilor și plata orelor suplimentare.

De partea cealaltă, colegii din școli și-au manifestat solidaritatea față de cei prezenți la marșul de miercuri.

Membri ai „Pro Educația” din câteva școli sucevene au purtat la piept ecusoane cu mesajul ”Vrem o țară EDUCATĂ, NU o țară EȘUATĂ! #unițisuntemputernici” și au lipit afișe cu revendicările lor.

Reamintim faptul că în școlile din județ este în desfăşurare un referendum privind declanşarea grevei generale în educaţie, începând cu data de 22 mai 2023.

 

 

 

·       Ce vor oamenii școlii

 

Pe lista revendicărilor protestatarilor se numără majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.

Printre cereri aceștia au mai formulat: instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației; plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic; acordarea sporurilor pentru condiții de muncă personalului din învățământ; acordarea drepturilor prevăzute în legislația în vigoare și contractele colective de muncă aplicabile (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat etc.); creșterea anuală a investițiilor în învățământ, pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii. 

 

Renunțarea la aplicația EduSal și înlocuirea acesteia cu un program informatic de salarizare gestionat și administrat de Ministerul Educației este o altă revendicare a acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 250 de angajați din școlile sucevene au protestat la București. Solidaritate și în școli.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 250 de angajați din școlile sucevene au protestat la București. Solidaritate și în școli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei