Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 107 (8331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluțiile experților pentru blocul din Burdujeni afectat de explozie: un tronson reabilitat sau demolat, în al doilea locatarii se pot întoarce acasă

Miercuri, 10 Mai 2023 (12:23:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expertiza tehnică plătită de administrația locală pentru evaluarea blocului de locuințe nr. 139, de pe str. Rarău nr. 4, din municipiul Suceava, unde a avut loc o explozie în luna decembrie a anului trecut, a fost finalizată. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferință de presă, că pentru tronsonul cel mai afectat, scara E, unde se afla apartamentul în care a avut loc explozia, experții au propus două soluții: reabilitarea, cu intervenții punctuale pe fiecare nivel, sau demolarea. La cel de-al doilea tronson, afectat doar în zona peretelui comun, din partea dreaptă, locatarii pot reveni în apartamentele lor. Pe partea afectată sunt, de asemenea, necesare lucrări de refacere. „Expertul spune că la a doua scară, în partea stângă, oamenii se pot muta”, a declarat Lungu.

Primarul a precizat că documentația va fi transmisă și către Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspecția de Stat în Construcții și vor avea loc discuții cu proprietarii apartamentelor din blocul nr. 139 de pe strada Rarău asupra expertizei. De asemenea, în Consiliul Local va fi supusă dezbaterii și aprobării propunerea ca din bugetul municipalității să fie finanțat un studiu de fezabilitate care să arate care sunt costurile pentru fiecare dintre cele două soluții propuse, reabilitare sau demolare, și se va stabili care variantă este mai convenabilă. Ion Lungu este de părere că studiul de fezabilitate poate fi finalizat până la mijlocul lunii viitoare și apoi, în funcție de soluția aleasă, se pot căuta modalități de finanțare pentru că locatarii nu și-ar permite să suporte costurile, indiferent dacă se va decide consolidarea sau demolarea scării de bloc afectate. Expertiza tehnică a blocului este valabilă 2 ani.

Reamintim că explozia a avut loc într-un apartament de la etajul doi, din cauza unei acumulări de gaze, și a afectat două scări ale blocului cu regim de înălțime S+P+4E, din care au fost evacuate aproape 30 de familii. Proprietarul apartamentului unde s-a produs explozia a murit, iar alte persoane au fost rănite. Suflul exploziei a condus la deformarea, ruperea și prăbușirea planșeelor care delimitează locul deflagrației, de la et. I și II, realizate din panouri prefabricate din beton armat.

Familiile evacuate au primit ajutoare financiare în valoare de câte 25.000 de lei din bugetul Sucevei pentru plata chiriei și utilităților la locuințe închiriate pentru un an de zile. În același timp, Consiliul Județean Suceava a acordat fiecărei familii sinistrate câte 10.000 de lei pentru necesități imediate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soluțiile experților pentru blocul din Burdujeni afectat de explozie: un tronson reabilitat sau demolat, în al doilea locatarii se pot întoarce acasă.
 Vizualizări articol: 1252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Soluțiile experților pentru blocul din Burdujeni afectat de explozie: un tronson reabilitat sau demolat, în al doilea locatarii se pot întoarce acasă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei