Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 279 (8196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ziua internațională a profesorului de limba franceză, marcată de Alianța Franceză Suceava şi Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat”

Duminică, 27 Noiembrie 2022 (19:08:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Alianța Franceză Suceava şi Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat’’ Suceava au sărbătorit vineri, 25 noiembrie 2022, Ziua internațională a profesorului de limba franceză, activitate desfăşurată anul acesta sub genericul ,,Le professeur de français, créateur d’avenir”. Această acțiune a reprezentat o bună ocazie pentru comunitatea suceveană de a onora şi a mulţumi profesorilor de la această disciplină pentru dăruirea şi implicarea lor în predarea limbii franceze.

La eveniment au participat președinta de onoare AFS, prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, prof. dr. Mariana Ciupu, inspector școlar de limbi străine (franceză, germană, spaniolă, rusă), colaboratori şi membri ai Alianţei Franceze din Suceava, profesorii de la catedra de limbi moderne a colegiului, elevi şi diriginţi.

După cuvintele adresate de directorul Colegiului Tehnic ,,Petru Mușat’’ Suceava, prof. dr. Maria Teodoreanu, şi de președinta de onoare a Alianţei Franceze, prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, profesoara Daniela Sandu a prezentat câteva exemple de bună practică în colaborarea dintre Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” şi Alianţa Franceză Suceava, proiectele frumoase de mobilitate şi experienţa învăţământului dual susţinut de firma SC AMBRO SA. Un grup de elevi talentaţi, îndrumaţi de prof. Titiana Sevaciuc, a susţinut un minirecital: „Sur les ailes de l’avenir”.

Evenimentul a continuat cu un interviu online, invitat fiind prof. Guillaume Delhommeau, de la Liceul profesional Funay-Hélène Boucher din Le Mans. Tot online a intervenit și Adelina-Maria Bocancea, masterandă la Sciences PO Paris, care a prezentat tema „Des racines et des ailes”. Tema profesorilor – creatori de viitor a fost abordată şi de Alina Mery Hurubean, care a prezentat un proces de coaching transformaţional pentru profesori.

Lansarea numărului șase al revistei de promovare a limbii franceze, a civilizaţiilor şi culturilor francofone „Rythmes, couleurs et paroles francophones”, realizată de prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, a încheiat activitatea dedicată acestei zile, care a evidenţiat contribuţia profesorilor de franceză în cadrul comunităţii sucevene şi a pus în valoare frumusețea și importanța limbii franceze.

Ziua internaţională a profesorului de limba franceză este sărbătorită la sfârşitul lunii noiembrie, începând din anul 2019, şi se doreşte a fi un moment dedicat valorizării profesorilor de franceză şi consolidării legăturilor care există între profesori, între profesori şi elevi, dar şi între profesori şi comunitatea locală, au transmis organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua internațională a profesorului de limba franceză, marcată de Alianța Franceză Suceava şi Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat”.
 Vizualizări articol: 1335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua internațională a profesorului de limba franceză, marcată de Alianța Franceză Suceava şi Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei