Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 279 (8196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Carmen Cornelia Balan (n. 21.X.1950 – d. 25.XI.2022)

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022 (11:02:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Conf. univ.  dr.  Carmen Cornelia Balan a plecat la Ceruri la vârsta de 72 de ani.

Absolventă a Liceului „Ștefan cel Mare” Suceava, promoția 1969.

Sociolog, lector (1994-2002), apoi conferențiar (2002-2015) la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, directorul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic – D.P.P.D. (1999-2012) și director, responsabil și coordonator al Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (1999-2015)

„CARMEN? O minte strălucită, o capacitate de analiză şi sinteză remarcabilă, un om modest, interiorizat, cu toată înşelătoarea exprimare cotidiană a unei verve şi veselii tonice... A iubit mult scena. A fost recitatoarea noastră (un fel de Adela Șulea de astăzi) încă din grădiniţă. La spectacolele festive din oraş ea era pioniera noastră ce deschidea evenimentul... recitând. Recita cu aplomb vioi, puternică părând de pe atunci.

Ca studentă – şi o ştiu bine şi din acel ciclu, fiindu-mi colegă şi la sociologie – a fost unul nu din mulţi colegi care a dovedit din start înţelegerea, nu uşoară de altfel, a fenomenelor sociale.

A suferit mult din cauza privaţiunilor materiale, fiind orfană de tată de mică şi susţinerea sa era doar din bursă şi din venitul mamei, care mai avea un băieţel acasă.

Inimoasă, săritoare în ajutorul celorlalţi, niciodată în poveşti mărunte, mereu atentă la meseria sa. Prietenoasă însă cu toată lumea de orice rang.

A fost, după repartizare în Reşiţa, o personalitate care a marcat semnificativ viaţa culturală a judeţului, cu simţ sociologic, ca preşedintă a Comitetului Judeţean de Cultură şi Educaţie din vreme. A fost colaborator al Facultăţii de Psihologie (secţia Asistenţă socială) din Timişoara, până la întoarcerea în Suceava. Cadru didactic şi la Institutul sucevean, foarte apropiat de studenţi, prietenoasă şi sfătuitoare, un pedagog autentic al faptei. Am văzut o mostră de curs. Cursurile erau la fel de coerente, clare, limpezitoare precum schiţele ei ca studentă. O şi sfătuiam să le adune într-o culegere şi să şi le publice. Fiica ei a urmat aceeaşi profesie şi i-a dat bucurii de bunică. Era foarte plină de sentimente materne şi de buniceală şi a avut bucurii copleşitoare din acea parte a vieţii ei, de mulţi ani în singurătate.

Un om special, cu o karmă grea pe care şi-a şlefuit-o jertfelnic în multe şi în devoţiuni la vârsta senectuţii, mai ales prin dedicata muncă de valorificare a scriiturilor prezente în biblioteca Mănăstirii Voroneţ.

O iubea multă lume pentru francheţe, modestie şi generozitate.

Fie-i drumul lin spre dreapta Tatălui.”

Doina Florea,

absolventă a Liceului „Ştefan cel Mare” Suceava,

promoția 1969

 

  • „Doamna Carmen” a fost și rămâne o rază de lumină în viețile tuturor

 

Familia îndurerată anunță plecarea la Domnul a doamnei conf. univ. dr. Carmen Cornelia Balan. Mamă minunată pentru fiica Monica-Ioana și ginerele Gabriel; bunică fără egal pentru Vladimir-George și Irina-Catinca; cea mai bună soră și cumnată pentru Vasile și Elena; Profesor, soră și fără limită iubitoare a obștei Mănăstirii Voroneț, „Doamna Carmen” a fost și rămâne o rază de lumină în viețile tuturor! Vom duce mai departe tot ce ne-a învățat! Odihnă veșnică în Împărăția lui Dumnezeu!

 

  • Trupul neînsuflețit este depus la Capela Bisericii „Sf. Înviere” (Trei Clopote) Suceava. Slujba de înmormântare va avea loc luni, 28 noiembrie 2022, la ora 12:00.  

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carmen Cornelia Balan (n. 21.X.1950 – d. 25.XI.2022).
 Vizualizări articol: 3261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carmen Cornelia Balan (n. 21.X.1950 – d. 25.XI.2022)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei