Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 279 (8196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Premieră pentru sistemul medical de stat din România realizată la Suceava

Duminică, 27 Noiembrie 2022 (20:15:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Vineri, 25 noiembrie, în cadrul Compartimentului de Radiologie Intervențională al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, au fost efectuate 4 proceduri de terapie endovasculară la pacienți cu fistule arteriovenoase. 

Procedurile prin care se mențin viabile fistulele arterio-venoase la pacienții dializați presupun tehnici minim invazive de recanalizare, dilatare și/sau stentare a venelor sau arterelor care asigură circulația sângelui. Alături de echipa medicală din cadrul compartimentului a fost dr. Georgios Angelopoulos, radiolog intervenționist la Spitalul „Saint Joseph” Paris, cu experiență de peste 10 ani în tratamentul de mentenanță endovasculară a fistulelor arterio-venoase.

„Compartimentul de Radiologie Intervențională este într-o continuă căutare și dezvoltare de proceduri minim invazive, iar colaborarea strânsă în echipa multidisciplinară nefrolog - chirurg vascular - radiolog intervenționist va asigura, prin rutina procedurilor endovasculare de mentenanță a accesului vascular, o calitate crescută a vieții pacienților dializăți.” – dr. Mihai Crețeanu Jr., medic primar radiologie intervențională.

„După cum am mai menționat, unul din punctele forte ale Spitalului Județean este multidisciplinaritatea. La acest moment, există o colaborare excelentă între serviciile de Nefrologie, Chirurgie Vasculară și Radiologie Intervențională, astfel încât să putem rezolva majoritatea problemelor de abord vascular ale unui pacient hemodializat.

La pacienții ajunși în stadiul terminal al bolii cronice de rinichi, în program de dializă, trebuie efectuată de către medic o comunicare între o venă și o arteră, o fistulă arterio-venoasă, ce permite efectuarea ședințelor respective. Acest acces vascular are un timp de utilizare variabil; se pot realiza mai multe fistule arterio-venoase la un pacient, dar, de foarte multe ori în evoluția bolii, se poate epuiza capitalul vascular al pacientului, astfel încât este extrem de importantă menținerea și salvarea acestuia în momentul în care apar diferite complicații ce fac dificilă efectuarea dializei. Trebuie reținut că aceste probleme reduc nu numai calitatea dializei, dar, poate mai important, și calitatea vieții sau speranța de viață a acestor pacienți.

Odată cu această colaborare, începută anterior cu o serie de colegi din Compartimentul de Radiologie Intervențională de la Universitatea Yale, putem afirma că rezolvarea endovasculară a stenozelor vasculare centrale sau periferice este de acum accesibilă și la nivelul unității noastre.

Urmează să avem întâlniri, poate workshopuri, cu colegii din centrele de dializă prin care să punem la punct protocoale de colaborare, astfel încât să facilităm identificarea și ulterior rezolvarea problemelor de abord vascular” – dr. Dimitrie Siriopol, medic primar nefrologie și director medical al Spitalului Județean Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premieră pentru sistemul medical de stat din România realizată la Suceava.
 Vizualizări articol: 4170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Premieră pentru sistemul medical de stat din România realizată la Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei