Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 279 (8196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” împlinește 98 de ani

Duminică, 27 Noiembrie 2022 (11:39:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc împlinește 98 de ani de la înființare, moment marcat de elevi și profesori printr-o serie de activități speciale.

Colegiul din Câmpulung Moldovenesc continuă tradiţiile Liceului Militar ”Ştefan cel Mare” din Cernăuţi, înfiinţat la 25 noiembrie 1924, prin Înalt Decret Regal nr. 3889, promulgat şi semnat de regele Ferdinand.

„Astăzi, timpul se oprește pentru o clipă în loc, pentru a ne aminti că, în urmă cu 98 de ani, în Cernăuții Bucovinei lua ființă Liceul Militar <Ștefan cel Mare>. După tradiție, în fiecare sfârșit de toamnă, ne aducem aminte de instituția care, în 1924, prin Înalt Decret Regal nr. 3889, semnat de Regele Ferdinand, lua naștere și care a stat martoră atâtor generații de elevi militari. Astăzi, îmbracă hainele de sărbătoare și este pusă la loc de cinste! Astăzi, îi urăm La Mulți ani!

Între aceste minunate ziduri, se aud și acum, pașii în cadență a celor peste 12.000 de absolvenți, toți cu vise și destine mărețe. Aici a rămas martor, al miilor de chipuri zâmbitoare, al anilor adolescenței și al celor mai frumoase povești scrise, o piatră de temelie pentru ceea ce înseamnă o onorabilă carieră militară”, transmit reprezentanții colegiului.

Cu acest prilej, aceștia aduc un omagiu tuturor mușatinilor care s-au dovedit a fi militari de nădejde a Armatei României, dar și tuturor absolvenților care servesc patria ca medici, ingineri, profesori sau economiști, fiecare contribuind în felul său la ceea ce astăzi reprezintă Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” împlinește 98 de ani.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” împlinește 98 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei