Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 279 (8196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Weekend cu șapte șoferi băuți prinși de polițiști, doi după urmăriri și acțiuni în forță

Duminică, 27 Noiembrie 2022 (13:36:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șoferii băuți s-au dat în stambă din nou vineri și sâmbătă noaptea, echipajele de poliție de serviciu depistând șapte conducători auto care erau sub influența alcoolului.

 Doi dintre ei au dat mari bătăi de cap, cu urmăriri începute la Șcheia. Șoferii pericol public au refuzat să oprească la semnal și s-au angajat în urmăriri periculoase, fiind prinși după acțiuni în forță.

 

·        Șoferul băut prins după o urmărire cu peste 20 de focuri de armă a fost reținut în arest

 

Cel mai complicat caz, deja mediatizat, este cel din dimineața zilei de sâmbătă, când, în jurul orei 5.15, un echipaj de poliție aflat la Șcheia a făcut semnal de oprire șoferului unei Dacii Logan.  Șoferul a fost urmărit în jur de 4 kilometri, până pe Calea Obcinilor, unde un echipaj de la Serviciul de Acțiuni Speciale a blocat mașina.

După cum am arătat în Monitorul de Suceava, șoferul a încercat să-și asigure scăparea și a lovit cu Dacia autospeciala de poliție, moment în care, având în vedere pericolul creat, după efectuarea somațiilor legale, polițiștii  au tras multiple focuri de armă asupra pneurilor vehiculului. Șoferul a putut fi astfel prins și imobilizat.

Importat de precizat, în urma acțiunii șoferul urmărit nu a suferit leziuni și nu a fost pusă în pericol viața sau patrimoniul altor persoane.

Bărbatul în vârstă de 51 de ani, din Șcheia, era băut, având concentrația de 0,91 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

 

·        Șoferul avea o alcoolemie de 2 la mie

 

Polițiștii au luat măsuri imediate pentru a avea la dosar și rezultatul alcoolemiei în sânge.

”Având în vedere natura evenimentului și pericolul public asociat, polițiștii au depus toate diligențele necesare urgentării activităților de cercetare penală, în aceeași zi reușindu-se obținerea buletinului de analiză toxicologică care a evidențiat faptul că șoferul avea la momentul producerii incidentului o alcoolemie de 2 la mie.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea autoturismului condus de către șoferul de 51 de ani, acesta fiind ridicat și introdus în parcul cu auto confiscate aparținând IPJ Suceava.

Suspectul a fost audiat cu respectarea drepturilor procesual-penale, iar ulterior, s-a dispus reținerea sa în arest pentru 24 de ore”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

·        Altă urmărire la Șcheia după un șofer care apoi s-a baricadat în mașină 

 

Sâmbătă seară, tot la Șcheia, în jurul orei 23.15, polițiștii aveau să aibă parte de un alt caz complicat.

Un autoturism care se deplasa pe strada Poligonului, al cărui șofer conducea în mod sinuos, a fost interceptat de echipajul de poliție, care a făcut semnal regulamentar de oprire.

Șoferul nu a oprit inițial, până când a ajuns lângă un restaurant, unde a fost înconjurat de două mașini de poliție.

Șoferul a refuzat să colaboreze în vreun fel, fiind nevoie de o intervenție în forță pentru extragerea sa din mașină.

Bărbatul a fost imobilizat și încătușat, stabilindu-se ulterior că este vorba de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din municipiul Suceava.

Șoferul a fost dus la Spitalul Județean Suceava, pentru a i se recolta probe biologice.

Polițiștii sunt convinși că acesta era băut, astfel că au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

 

·        Șoferi băuți, prinși unul după altul sâmbătă noapte

 

Și prin alte zone ale județului polițiștii au avut bătăi de cap cu șoferii băuți.

Sâmbătă noapte, în jurul orei 23.45, pe un drum din Pătrăuți, echipajul de serviciu de la Secția Dărmănești a depistat un șofer în vârstă de 25 de ani, din Pătrăuți, care avea concentrația de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jur de ora 2.50, polițiștii de la Secția Preutești au depistat, la Valea Bourei, în comuna Dolhești, un șofer în vârstă de 34 de ani, din Drăgușeni, care avea o alcoolemie mare, 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În jurul orei 2.20, pe raza comunei Zvoriștea, a fost depistat la volan un tânăr de doar 20 de ani, din Verești, cu o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La ora 3.00 din noapte, polițiștii de la Secția Rurală Vama au depistat și ei, pe Dj 176, la Vatra Moldoviței, un șofer în vârstă de 35 de ani, din Moldovița,  care prezenta o concentrație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică dimineață, la 5.20, un echipaj de poliție de la Bălcăuți, care acționa la Grămești, a oprit un șofer în vârstă de 39 de ani, cu domiciliul în Bacău, care avea concentrația de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile amintite, șoferii au fost conduși la spital, pentru recoltarea de probe biologice, și s-au ales cu dosare penale.

 

·        Peste 400 de testări la alcoolemie și substanțe interzise

 

”Polițiștii suceveni atrag atenția asupra faptului că vor acționa în continuare cu fermitate, utilizând toate mijloacele tehnice din dotare și dispunând măsuri procesuale privative de libertate față de șoferii băuți sau sub influența substanțelor interzise, prevenirea accidentelor rutiere și siguranța rutieră fiind prioritare”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, care a subliniat că în acest weekend s-a acționat cu peste 100 de polițiști pe drumurile publice, în special în interiorul localităților și în zona unităților de alimentație publică pentru prevenirea evenimentelor rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În cadrul acțiunilor au fost utilizate și aparatele Druger DrugTest  intrate în dotarea polițiștilor, fiind efectuate testări pentru identificarea șoferilor care consumă substanțe interzise. În total s-au făcut peste 400 de testări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Weekend cu șapte șoferi băuți prinși de polițiști, doi după urmăriri și acțiuni în forță.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Weekend cu șapte șoferi băuți prinși de polițiști, doi după urmăriri și acțiuni în forță0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei