Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 272 (8189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Niculai Barbă: Bucovina este în topul preferințelor turiștilor și pentru minivacanța de Ziua Națională

Vineri, 18 Noiembrie 2022 (16:43:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat că Bucovina este în topul preferințelor turiștilor pentru minivacanța de Ziua Națională a României, din perioada 30 noiembrie – 4 decembrie. Niculai Barbă a spus că în momentul de față gradul de ocupare din unitățile de cazare din județ depășește 90% în multe zone, iar unele pensiuni sunt complet rezervate, nemaifiind locuri libere de câteva zile. „Sunt semne bune în Bucovina pentru minivacanța de Ziua Națională. Invităm, așadar, pe cei care doresc să vină în Bucovina să se grăbească pentru a-și face rezervări. Și, pe lângă tot ce au pregătit gazdele, ni se alătură și natura. Astfel, la finele acestei săptămâni, în zona montană a județului Suceava, se preconizează un strat de zăpadă de 10 – 15 cm, care poate crește în cursul săptămânii viitoare, iar peisajele vor fi de poveste”, a spus Niculai Barbă. În acest context, el a ținut să precizeze că Serviciul Salvamont Suceava a finalizat pregătirea tuturor traseelor montane și vine cu recomandări pentru cei care vor să facă drumeții pe munte. Astfel, salvamontiștii suceveni le transmit turiștilor să țină cont de atenționările de vreme nefavorabilă, vânt și precipitații și să nu se hazardeze pe traseele care urmăresc crestele montane sau traseele dificile de acces în zona de creastă; să pornească la o oră cât mai matinală întrucât se întunecă destul de devreme, iar în condiții de iarnă timpii de parcurgere a unui traseu pot diferi de timpii afișați pe indicatoare; să fie echipați corespunzător, cu ghete de iarnă, jachetă de vânt, rucsac, căciulă, ochelari, apă, mâncare și lanternă; să se informeze în legătură cu traseul ce urmează să fie parcurs și să abordeze traseele montane în funcție de nivelul de pregătire fizică și dotarea cu echipament. De asemenea, în cazul în care se consideră că au anumite probleme sau au pierdut marcajul traseului, este indicat ca turiștii să apeleze Serviciul Salvamont pentru o intervenție a salvatorilor montani în timp optim.

De precizat că pentru aceste zile, Salvamont Suceava nu recomandă parcurgerea următoarelor trasee montane: traseul marcat cu cruce galbenă, Izvorul Alb – Rarău, turiștii pot urca pe traseul marcat cu bulină albastră care pleacă spre Rarău de la baza pârtiei Rarău și traseul marcat cu punct roșu, între Poiana Izvoarelor și Șaua Negoiu - masivul Călimani. Pentru masivul Giumalău, accesul spre vârf, marcaj bandă roșie, din Polița Caprelor a fost amenajată varianta de iarnă, iar în masivul Călimani, pe traseul nou-marcat cu cruce albastră, Parcarea din exploatare – Halda Ilvei, au fost amplasați 7 stâlpi indicatori care să direcționeze turiștii. Pentru accesul auto în zona montană este recomandat ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă deoarece pe unele zone de drum poate fi zăpadă, respectiv gheață. Telefoanele utile sunt următoarele: 112, pentru situații de urgență care implică intervenția mai multor servicii de salvare; 0salvamont (0725 826668) și numerele de telefon ale Serviciului Public Salvamont și 0745.313052 și 0724.212.857, pentru informații privind zona montană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niculai Barbă: Bucovina este în topul preferințelor turiștilor și pentru minivacanța de Ziua Națională.
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niculai Barbă: Bucovina este în topul preferințelor turiștilor și pentru minivacanța de Ziua Națională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei