Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 272 (8189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Prin pădurea de cuvinte

Gastronomie...cu amor (11). Femeia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adevăr.”Când le cauți, dorești, le jinduiești, femeile sunt îngeri. Dacă le-ai găsit, le-ai convins, le-ai posedat... s-a dus totul, dracului!” (W. Shakespeare).

Băuturi. (stimulatoare). 50 g coniac și un gălbenuș. 50 g coniac și 3 ouă de prepeliță sau de vrabie. O bere neagră - doar una !- înainte cu oră înainte de rendez-vous-ul amoros. Un pahar de vin alb cu pătrunjel verde. Unii bărbați, spre a-și „face curaj”, consumă alcool. Din păcate, cu cât se bea mai mult, cu cât se depășesc cei 50 ml alcool, cu atât crește …ineficiența. Cine dorește să scape de rateu, va trebui să se rezume la cantitățile de mai sus.

Time.O prostituată din Chișinău... mă rog, o fi și din Vaslui, ori Botoșani etc., strigă la un client în timp ce acesta se îmbrăca, după sex: - „Băaai, unde crezi că te duci?” – ”Acasă mă duc, de ce?” – ”Păi mai ai – plătite – încă 58 de minute. Să nu zici că nu ți-am spus...”

Iubire.”Iubirea nu e un păcat! Dumnezeu e iubire.., e cu noi, când iubim, cu adevărat... când nu ne prefacem că iubim... Ne-o demonstrează prin versurile de mai jos Emil Brumaru. ”Dumnezeu se uită la noi cu binoclul/Și ne privește și vremea și locul/De unde ne rugăm în genunchi către El/Să mai trăim, să mai tînjim, să mai iubim,/Deși până și dragostea este un chin,/Ci nu ne aude defel,/Doar miresme pricepe,/Parfume de crin,/Izuri de iepe,/Duhori de morminte.../Dumnezeu se uită la noi cu binoclul, trist și cuminte.../Dar uneori simte/Și Dânsul ceva,/Cînd trag de pe fesele tale dulci plapuma,/Și-ntinde o mână cît raza de lungă/Cu mirul lui cald pe îndelete să ți le ungă/Și chiar coboară/Să-ți șteargă broboanele din subsuoară/Cu barba Lui moale și deasă/Și-un pic să-ți deretice/Prin tainele tale umed-eretice/Și fine ca o mătasă...” (Emil Brumaru- poezii inedite).

Talie.Nu există femei plinuțe, există numai haine strâmte!

Asemănări.Eu și soțul meu avem multe în comun. El este mândru și eu sunt mândră. El este rău și eu sunt rea. El mă iubește și eu mă iubesc!

Veșnicie.” - Ce facem nene, cu Roșia Montană, o dăm sau n-o dăm? l-am întrebat eu într-o zi pe un țăran, într-un miez de vară, când făceam o mică excursie în Bucovina. Țăranul părea că nu m-a băgat în seamă, dădea la coasă lăsând parcă întrebarea să cadă-n gol ca o jalnică inutilitate. Apoi s-a oprit o clipă, și-a scos pălăria și cu mâneca suflecată de la cămașă și-a șters transpirația de pe frunte. A privit undeva, lung, în zare și apucându-se din nou de cosit, cu ochii aplecați în iarbă, îmi zise: - O dăm, măi băiete, și pe asta! Le-o dăm, așa, de sufletul morților, că ei, săracii, au nevoie. Nouă, prăpădiților de aicea, nu ne mai trebuie! Ritmul de coasă crea o cadență care mă silea să gândesc altfel. Vedeam cum, rând pe rând, cad secerate firele înalte de iarbă și florile câmpului. Ceva mă tulbura. Eu veneam dintr-un timp zbuciumat, dintr-o Românie distrusă sufletește și economic. Liniștea nefirească a timpului tulbure de azi mă nedumerea. În fața mea, într-o deplină tăcere, țăranul dădea la coasă, ca de o eternitate. Nimeni și nimic nu-l grăbeau, era un fel de veșnicie ce-și vedea de treabă. Nu știam că, pentru o clipă, întâlnisem România Eternă.” (Dan Puric)

Sfadă."Nu te sfădi cu prostu', că veci nu te uită și pe tăti căile a căta să se răzbune. Sfădește-te cu omu' deștept: zice el, zici și tu, învață fiecare ce are de învățat, până-n sară bei ș-un pahar cu dânsu'!" . Femeia (compunerea lui Gigel din clasa a IV-a - partea întâi). Femeia este o ființă pe care Dumnezeu a lăsat-o pe pământ după chipul și asemănarea lui, deși mulți o preferă după chipul și asemănarea lui Pamela Anderson... De fapt și femeia este tot un fel de Dumnezeu, căci pe pământ e atotputernică... Nimic nu se face fără ea: nici politică (vezi madam Thatcher), nici vâlvă (vezi Mrs Hillary Clinton), nici miliarde (vezi madam Rotschild), nici copii (vezi mama)... Femeile sunt de două feluri: tinere și foarte tinere. Cele mai în vârstă intră în categoria "femei bine"... "Femeile bine" sunt acelea care au împlinit 50 ani și de fapt merg pe 39... Oricum, la femei nu are importanță vârsta, ci cosmeticele, fiindcă fiecare produs cosmetic acoperă 2-5 ani...Așa că dacă o femeie folosește 20 de cosmetice poți să spui despre ea că nici nu s-a născut încă, deși primește deja pensie... Femeia este subiectul celor mai multe cântece de dragoste, de aceea dragostea este întotdeauna cu cântec. Tata spunea că fără femei nu se poate trăi, iar cu femei este imposibil de trăit. Cea mai mare calitate a femeii este zestrea. Cel mai mare defect al femeii este maică-sa...(va urma).

Bucătar.Bunicul povestește nepotului întâmplări din război: - Odată am pus la pământ, de unul singur, un regiment întreg! – Ai fost artilerist? – Nuuu, bucătar!

Cozonac.Discuție între doi frățiori. - Ai mânat tot cozonacul, iar la mine nu te-ai gândit!? – Cum să nu? Tot timpul îmi ziceam: de n-ar veni până-l termin!

Rugăciune(matinală). ”Trece-mă, Doamne,-n catastiful Tău!/Măcar să simt că mă mai bagi în seamă./Și strigă-mă. Să curg ca un pîrău/Trezit. Și noaptea să nu-mi fie teamă,/Căci o să știu c-o să ajung la Tine/Chiar dacă sufletului meu îi e rușine/De cîte rele am făcut aici...și-aici...și-aici.../Pe un pământ cu râme moi și pofte mici./Și dă-mă, Doamne, de mâncare la tulpine/De păpădii, să sufle vântu-n mine/Și să mă-mprăștii ca un nestatornic puf/De bucurie și de umilință în văzduh...” (Emil Brumaru)

Bacșiș.”Regula generală spune că valoarea bacșișului trebuie să fie de 10% din nota de plată. În multe țări, acest procent este deja inclus și se regăsește în suma totală de plată pe bon. Dar, în România, bacșișul rămâne deocamdată la bunul plac al clientului. În localurile foarte modeste, spre exemplu cele cu autoservire, se poate lăsa un bacșiș de numai 5%. Iată care sunt obiceiurile de a da bacșiș în diverse zone ale lumii. Grecia: 10% – 15% din nota de plată, în funcție de local. Italia: 10% din nota de plată. Spania: aproximativ 1 euro în cafenele, până la 10 – 15% în celelalte localuri. SUA și Canada: 15 – 20% este bacșișul obișnuit, sub 10% este considerat jignitor. Marea Britanie: dacă bacșișul nu este inclus, se lasă între 10 și 15% din nota de plată. Germania și Franța: în multe localuri, serviciile sunt deja incluse în nota de plată, dar se lasă totuși un bacșiș între 15 – 17% din nota de plată.” (unica.ro)

Fecioară.“Singurele Fecioare care au mai rămas pe lume sunteți voi, cei născuți în august.” (Gabriel Garcia Marquez).

Feciorie.Câteva superstiții, credințe ancestrale și insolite, notate în anul 1037 de Petrus Damianus în lucrarea sa “Despre omnipotența divină”. Fata care și-a pierdut fecioria nu se mai gâdilă. Dacă ramura culeasă de o fată de Sf. Barbara nu înflorește până la Crăciun, înseamnă că nu mai e fecioară. Dacă se scaldă în roua dimineții, chiar și femeia care a născut șapte bastarzi redevine fecioară... (Ce simplu ar fi, dacă așa ar fi! Lumea ar fi plină de fecioare.. păcătoase!).

Feedback. Toată ziua m-am gândit: oare te gândești la mine?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gastronomie...cu amor (11). Femeia.
 Vizualizări articol: 993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Gastronomie...cu amor (11). Femeia5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei