Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 272 (8189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Atelier de dezvoltare emoțională, la Centrul Școlar „Sf. Andrei”

Vineri, 18 Noiembrie 2022 (13:04:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul proiectului educativ „Împreună putem reuși”,la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului s-a desfășurat joi, 17 noiembrie 2022, un atelier de dezvoltare emoțională la care au participat elevii claselor a IX-a A și a IX-a C de la Centrul Școlar (coordonați de prof. psihopedagog Narcisa Cătălina Poclitaru, prof. psihopedagog Militina Cleopatra Culidiuc, prof. Daniela Mihăilă) și elevii claselor a VII-a B și a VIII-a B de la Școala Gimnazială „Petru Comarnescu” (coordonați de prof. Enikő Lămășanu - director, prof. Cristina Mihalea și prof. Dimitrie Dragomir Pascal).

Prof. psihopedagog Militina CleopatraCulidiuc a explicat că „școlii îi revine sarcina de a veni cu soluții inovatoare care să ofere fiecărui copil un cadru adecvat exprimării autentice și sănătoase a emoțiilor. Iată de ce identificarea emoțiilor constituie punctul de plecare în procesul de autoreglare emoțională, cu efect benefic asupra stării de bine și cu o contribuție semnificativă la gestionarea eficientă a comportamentelor în colectivitate. Pentru  a-și dezvolta capacitatea de recunoaștere a emoțiilor personale, elevii au discutat situații problemă, au analizat expresiile faciale și semnele nonverbale ale emoțiilor și au interpretat jocuri de rol. Prin exercițiile propuse, s-a urmărit învățarea modului corect de a reacționa și de a lua decizii în viața de zi cu zi, precum și formarea capacității de folosire a emoțiilor personale în scopul automotivării”.

Coordonatorii atelierelor de dezvoltare explică faptul că „recunoașterea emoțiilor celor din jur va determina manifestarea preponderentă a comportamentelor empatice, apariția interacțiunilor pozitive în cadrul grupurilor și integrarea facilă a elevilor în mediul școlar și social. Limbajul universal al emoțiilor a creat punți și a dărâmat bariere”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atelier de dezvoltare emoțională, la Centrul Școlar „Sf. Andrei”.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atelier de dezvoltare emoțională, la Centrul Școlar „Sf. Andrei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei