Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 272 (8189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Servicii medicale

Consilierii județeni au aprobat înființarea a șase posturi pentru heliportul UPU- SMURD de pe Spitalul de Urgență Suceava

Vineri, 18 Noiembrie 2022 (16:34:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii județeni au aprobat în ședința de vineri, în unanimitate, modificarea organigramei Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, prin suplimentarea cu șase posturi pentru personalul care va deservi heliportul de pe terasa unității medicale.

În ședință, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că  „există tot ceea ce trebuie pentru ca elicopterele să poată ateriza pentru transportul pacienților”.

Lucrările la pista de aterizare pentru elicopterele de salvare de pe spital au fost finalizate și recepționate încă de la sfârșitul anului trecut, însă heliportul UPU-SMURD va putea fi operațional doar după ce va avea și personal specializat de deservire, care va face să fie operațional 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Pentru a fi asigurată permanența, va trebui să se lucreze în trei ture.

Pista de aterizare penru elicopterele SMURD de pe spital este realizată pe structură metalică, circulația lifturilor existente a fost extinsă până la terasă pentru a se face legătura între secții și heliport și a fost, de asemenea, construit un lift care ajunge la pistă direct din Unitatea de Primiri Urgențe. Investiția a fost de 5,81 de milioane de lei.

Reamintim că demersurile pentru construirea heliportului au fost inițiate în anul 2019, pe baza analizei numărului de cazuri de la spital, a complexității acestora, dar s-au avut în vedere și relieful județului, rețeaua de drumuri și capacitatea de răspuns a celorlalte spitale din teritoriu. Cu o suprafață de 8.553 km pătrați, județul Suceava este al doilea ca mărime din țară și are peste 760.000 de locuitori, din care doar 43,89 la sută domiciliază în mediul urban. Infrastructura rutieră este insuficient dezvoltată, ceea ce face ca în anumite perioade din an - concedii, zile libere, sărbători locale, timpul de parcurgere a diferitelor localități să fie ridicat, cu implicații asupra transportului pacienților la spital. Rețeaua de drumuri publice din județ are 3.093 de kilometri, din care 631 de km de drumuri naționale (locul I la nivel național), cu 258 de km de drumuri europene; 1.136 de km de drumuri județene și 1.315 de km de drumuri comunale, străzi etc. Dinamica accidentelor rutiere grave, cu persoane decedate și rănite, plasează județul nostru în top la nivel național. Existența unui heliport SMURD cu destinație medico-sanitară facilitează atât transportul pacienților într-un timp mai scurt la Spitalul Județean de Urgență Suceava, cât și colaborarea cu alte unități medicale din țară și din străinătate, în vederea asigurării unei asistențe medicale la cel mai înalt nivel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii județeni au aprobat înființarea a șase posturi pentru heliportul UPU- SMURD de pe Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii județeni au aprobat înființarea a șase posturi pentru heliportul UPU- SMURD de pe Spitalul de Urgență Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei