Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 203 (8120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar penal pentru abuz în serviciu în cazul suspiciunilor de branșament ilegal pentru afacerea familiei primarului Andriciuc

Marţi, 30 August 2022 (15:11:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au răspuns unei solicitări transmise de Monitorul de Suceava cu privire la cercetările care se fac la Șcheia în cazul suspiciunilor de branșament ilegal la firma din Mihoveni care aparține familiei primarului Vasile Andriciuc, mai precis nurorii acestuia, conform datelor din acte.

Procurorii ne-au transmis că se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”abuz în serviciu”,  cu privire la extinderea reţelei de furnizare a energiei electrice pe raza comunei Şcheia. Se deduce că cercetările se fac deocamdată in rem, față de faptă, însă este destul de evident că ancheta îl vizează prioritar pe primarul Vasile Andriciuc. Asta pe partea de abuz în serviciu, evident că putând exista și culpa directă a persoanelor care au făcut racordul, ori au beneficiat de el, pentru alte infracțiuni care vor rezulta pe parcursul anchetei.  

Cercetările vizează, cel puțin în această fază, suspiciuni cu privire la un branșament ilegal la rețeaua de iluminat public. Branșamentul era  chiar pentru afacerea familiei Andriciuc.

În cadrul dosarului, vineri, 26 august, polițiștii, coordonați de un procuror, au efectuat o percheziție domiciliară la punctul de lucru 

al S.C. „Deco Style & Beauty Center" S.R.L. (administrată de Andriciuc Andreea Ionela), din satul Mihoveni, str. Principală, nr. 1 B.

”Cu ocazia efectuării percheziţiei s-au ridicat documente şi s-a verificat branşamentul Ia reţeaua de electricitate. Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe łângă Judecătoria Suceava, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a circumstanţelor de comitere a faptelor. Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.  

Procurorii nu au putut detalia ce au constatat în cadrul percheziției și  cum s-a făcut acest branșament, având în vedere stadiul anchetei și elementele care mai trebuie lămurite. 

 

Contactat de Monitorul de Suceava, primarul Vasile Andriciuc nu a dorit să comenteze acuzațiile din acest dosar.

„Am pus la dispoziție toate documentele solicitate în cadrul perchezițiilor, nu am nimic de ascuns, resping acuzațiile, dar nu doresc să comentez mai multe”, a transmis primarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosar penal pentru abuz în serviciu în cazul suspiciunilor de branșament ilegal pentru afacerea familiei primarului Andriciuc.
 Vizualizări articol: 2707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dosar penal pentru abuz în serviciu în cazul suspiciunilor de branșament ilegal pentru afacerea familiei primarului Andriciuc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei