Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 203 (8120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsa cabinetelor medicale școlare și a microbuzelor pentru elevi, semnalată autorităților centrale

Marţi, 30 August 2022 (16:08:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a semnalat în cadrul videoconferinței susținute de către premierul Nicolae Ciucă și miniștrii Lucian Nicolae Bode și Sorin Cîmpeanu lipsa cabinetelor școlare și a personalului medical aferent în unitățile de învățământ din județ.

Moldovan a transmis autorităților centrale căîn acest moment la nivelul județului există doar 74 de unități de învățământ care dețin cabinete medicale cu personal medical, unele școli având doar cabinete medicale fără încadrare cu personal, apreciind că este necesară o implicare mai susținută din partea Ministerului Sănătății în soluționarea acestei probleme.

La nivelul celor 114 comune și orașe sucevene au fost încheiate sau urmează să fie încheiate parteneriate cu cabinetele medicale individuale sau cu personal medical în vederea asigurării triajului epidemiologic al elevilor la început de an școlar, primarii localităților solicitând sprijinul ministerului de resort (Ministerul Sănătății) în această chestiune.

 

·        Autoritățile sucevene au solicitat mai multe microbuze școlare

De asemenea, în cadrul videoconferinței de marți, pe tema pregătirii începerii anului şcolar, autoritățile sucevene au subliniat necesitatea suplimentării numărului de microbuze școlare, având în vedere configurația și dimensiunea județului.

Sunt 136 de microbuze școlare în tot județul (53 sunt în administrarea școlilor și restul în administrarea primăriilor), însă ar fi nevoie de mai multe pentru ca elevii navetiști să fie transportați în condiții decente și în siguranță. La solicitarea școlilor s-a întocmit un necesar de 23 de microbuze școlare electrice (8+1) și 132 de microbuze electrice (16+1), și s-a trimis o adresă Ministerului Educației.

În ceea ce privește asigurarea spațiilor de învățământ, la nivelul județului sunt 143 proiecte de reabilitare în derulare finanțate prin PNDL și 16 proiecte finanțate prin proiecte europene. Un număr de 73 de unități școlare sunt complet reabilitate, iar 17 unități școlare sunt în proces de reabilitare, fiind necesară relocarea elevilor.

În același timp, statisticile scot în evidență faptul că pentru 566 de unități școlare din județ nu a fost depus niciun proiect. Prefectul județului face apel la toți primarii pentru a depune proiecte de reabilitare prin PNRR (cu atât mai mult cu cât nu se solicită cofinanțare) sau prin axe de finanțare din fonduri europene.

 

·        Posturi suplimentare aprobate pentru Suceava

În cadrul videoconferinței, prefectul județului a abordat suplimentarea normelor de personal didactic (130 de norme) și personal auxiliar (60 de norme) solicitată Ministerului Educației de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, fiind aprobată repartizarea a 160 de norme didactice pentru județul Suceava. Suplimentarea normelor de personal didactic alocate județului a fost necesară având în vedere creșterea populației școlare prin revenirea părinților și copiilor în țară, a acceptării în sistemul de învățământ a elevilor/copiilor din Republica Moldova și Ucraina, precum și ca urmare a aplicării prevederilor Legii nr. 185/2020 privind numărul maxim de elevi permis la clasă/grupă.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lipsa cabinetelor medicale școlare și a microbuzelor pentru elevi, semnalată autorităților centrale.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lipsa cabinetelor medicale școlare și a microbuzelor pentru elevi, semnalată autorităților centrale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei