Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 203 (8120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vieți distruse

Au condus băuți, au provocat accidente mortale și au primit condamnări de peste 2 ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Doi autori de accidente mortale au primit condamnări la pedepse de peste 2 ani de închisoare, în regim de detenție, circumstanța agravantă care a contat probabil decisiv în decizia magistraților fiind că inculpații erau băuți la volan. Sentințele au fost date de Judecătoria Rădăuți, prin urmare nu sunt definitive.

Dacă de multe ori judecătorii aleg să aplice condamnări cu suspendare pentru cei care provoacă accidente mortale (fiind vorba de ucidere din culpă, prin urmare fără intenție, pe ideea de a nu mai nenoroci încă o familie), în cazul uciderii din culpă pe fond de consum de alcool nu este și nu ar trebui să fie clemență.

 

A condus beat și cu viteză, iar consăteanul din mașină nu a supraviețuit

Un tânăr din Putna, Gabriel Popa, a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți la pedeapsa rezultantă de 2 ani și o lună de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.

În noiembrie 2019, un accident violent, produs la Putna, a dus la decesul unui tânăr și la rănirea unui al doilea – conducătorul auto.

Gabriel Popa, în vârstă de 24 de ani, conducea un VW Golf, pe un sector de şosea în linie dreaptă, la circa 500 de metri de intrarea în Putna dinspre Gura Putnei.
Autoturismul condus cu viteză a pătruns pe sensul opus de mers, a revenit apoi pe sensul său, după care a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei electrice, apoi cu un gard din plasă sudată şi în cele din urmă cu gardul metalic al unui imobil, autoturismul oprindu-se în curtea imobilului respectiv, după ce a acroşat şi fântâna.

Având în vedere dinamica accidentului, viteza excesivă a fost destul de evidentă.

Tânărul de la volan a fost găsit în mașină, rănit, în timp ce pasagerul, în vârstă de 29 de ani, era proiectat în afara autoturismului. Din păcate, acesta din urmă era în stare de inconștiență, iar ulterior a fost declarat decedat.

Tânărul de la volan avea concentrația de 0,67 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Procurorii l-au trimis în judecată pe tânăr pentru două infracțiuni în concurs.

 

A condus beat turtă și a accidentat mortal un biciclist 

Și autorul unui accident cu final dramatic de la Marginea a primit recent o pedeapsă asemănătoare, chiar ceva mai mare.

Dorel Rotari a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți la 2 ani și 5 luni de închisoare, tot pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Acesta a executat deja în jur de patru luni în arest preventiv. În cazul său, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți au solicitat emiterea unui mandat de arestare preventivă, imediat după accident, având în vedere concentrația de alcool foarte mare.

Dorel Rotari, în vârstă de 48 de ani, localnic, aflat la volanul unui Renault Symbol, a intrat în coliziune față-spate cu bicicleta condusă de Vasile Olărean, în vârstă de 57 de ani, din comuna Marginea. Bărbatul de 57 de ani a fost lovit în plin și proiectat pe sol, unde s-a lovit grav la cap. Biciclistul a suferit o fractură deschisă la nivelul craniului, cu decelerare, leziuni incompatibile cu viața, a constatat personalul medical ajuns la fața locului.

Din primele cercetări ale polițiștilor a rezultat că vinovăția producerii accidentului rutier aparține conducătorului auto care, fiind sub influența băuturilor alcoolice, nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de biciclistul care circula în fața sa.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că cel de la volan avea concentrația de 1,11 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Procurorii și polițiștii au așteptat rezultatele probelor biologice de sânge care au confirmat alcoolemia foarte mare a conducătorului auto. Conform rezultatelor depuse la dosar, Dorel Rotari avea o concentrație de 2,25 g/l alcool în sânge la momentul producerii accidentului.

După ce aceste rezultate au ajuns la dosar, autorul accidentului a fost arestat preventiv.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au condus băuți, au provocat accidente mortale și au primit condamnări de peste 2 ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 1225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au condus băuți, au provocat accidente mortale și au primit condamnări de peste 2 ani de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei