Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 203 (8120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Suceava declară „război” produselor cu nicotină de tip „vape”, vândute minorilor, la automate

Marţi, 30 August 2022 (23:21:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comercializarea prin automate a produselor pe bază de nicotină, de tip „vape”, nu mai este permisă în municipiul Suceava, care a declarat „război” acestui tip de afacere care permite minorilor să „fumeze” echivalentul a două pachete de țigări, fără să știe la ce se expun.

Decizia a fost luată de conducerea Primăriei Suceava ca urmare a sesizărilor făcute de jurnalista Oana Șlemco, ce a semnalat gravitatea fenomenului și amploarea luată, vorbind inclusiv cu mame care au găsit la copiii lor asemenea „gadget”-uri aparent inofensive, cu fel de fel de arome, din care pufăie și scot aburi, fără a ști că de fapt au devenit fumători.

„Un lucru grav mi s-a adus la cunoștință, că în municipiul Suceava se comercializează produse care conțin nicotină, la automate, așa-zise <vape>-uri, care, din prezentarea lor, rezultă că pot conține cantitatea de nicotină din două pachete de țigări.

Legea 349, art. 3, spune că se interzice comercializarea produselor din tutun, prin automate. Poate că avem un vid legislativ, deoarece aceste produse conțin nicotină, nu tutun, dar nu vom permite ca pe raza municipiului Suceava să fie comercializate aceste produse, cât timp pot fi cumpărate de tineri fără supravegherea unui adult”, a anunțat marți viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

În urma discuțiilor purtate de conducerea administrației locale cu reprezentanții Poliției Locale și Poliției Municipiului, deja a fost aplicată o sancțiune de 5.000 de lei celor care dețin un astfel de automat chiar în centrul Sucevei, amplasat pe o proprietate privată.

„Colegii de la <Disciplina în contrucții> fac deja verificări, pentru că pentru amplasarea acestuia le trebuie certificat de urbanism, autorizație de contrucție, dar și autorizare la serviciul <Activități comerciale>. Nu s-au respectat aceste reguli, motiv pentru care a și fost amendat cu 5.000 de lei.

Dacă îl va repune în funcțiune se va aplica o altă amendă de minim 5.000 de lei, iar ca măsură complementară, suspendarea autorizației pe punctul de lucru”, a precizat Lucian Harșovschi.

Viceprimarul Sucevei a purtat discuții pe această temă inclusiv cu reprezentanții unui centru comercial care are două astfel de automate amplasate pe spațiul său, aceștia vor solicita și ei toate autorizațiile agentului economic, în caz contrar urmând să fie luate măsuri de retragere de pe piață.

„Ne protejăm copiii, protejăm minorii, nu permitem comercializarea acestor produse care conțin nicotină pe raza municipiului Suceava, prin astfel de automate. De aceea, colegii de la Poliția Locală și cei de la Poliția Municipiului vor lua toate măsurile, în perioada următoare, pentru ca aceste automate să nu mai fie funcționale pe raza municipiului Suceava”, a mai spus Lucian Harșovschi, viceprimar al Sucevei, care este de asemenea părinte a trei copii, pe care nu ar vrea să-i vadă utilizând asemenea “jucării” aparent inofensive, dar doldora de nicotină.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava declară „război” produselor cu nicotină de tip „vape”, vândute minorilor, la automate.
 Vizualizări articol: 1929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava declară „război” produselor cu nicotină de tip „vape”, vândute minorilor, la automate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei