Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 203 (8120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Imprudență plătită cu viața

Trei oameni au murit într-o săptămână din cauză că se deplasau noaptea pe carosabil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei accidente mortale produse pe șoselele din județ în interval de aproximativ o săptămână au în comun deplasarea total imprudentă pe carosabil, pe timp de noapte și fără elemente reflectorizante. În două cazuri este vorba de pietoni, iar în unul de un căruțaș. Sunt, din păcate, ”realități specifice” județului nostru, cum spun polițiștii rutieri. Ca să o spunem fără ocolișuri, este vorba de oameni care se deplasează pe drumuri județene sau naționale fără a ține cont de nimic, pe fondul lipsei unei minime educații rutiere, de multe ori în combinație și cu starea de ebrietate. Din păcate, județul Suceava are multe accidente de acest gen, așa că aproape jumătate din persoanele decedate în accidente provin din rândul pietonilor, al bicicliștilor, al căruțașilor, al mopediștilor și al altor participanți la trafic în afară de conducătorii auto.  

Ultimul accident mortal cu victimă pieton a avut loc în dimineața zilei de luni.

A fost vorba din nou de deplasare imprudentă, pe mijlocul carosabilului și pe timp de noapte. Accidentul s-a produs în jurul orei 5.20, pe drumul județean din Baia.

Din cercetările poliției rezultă că un șofer în vârstă de 63 de ani, din Fălticeni, în timp ce conducea un autoturism VW, pe raza satului Baia, pe relația dinspre Sasca Mică spre Baia, a acroșat un bărbat care se deplasa pe mijlocul părții carosabile, din sensul opus șoferului.

Impactul i-a fost fatal pietonului care, cel puțin în primă fază, nu a putut fi identificat.

Polițiștii care au făcut cercetarea la fața locului au constatat că pietonul nu avea aplicate pe îmbrăcăminte nici un fel de elemente reflectorizante.

Șoferul implicat în accident a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0.

Din primele cercetări ale poliției rezultă că vinovat de producerea accidentului se face pietonul, care se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă și fără să aibă aplicate pe îmbrăcăminte elemente fluorescent-reflectorizante.

Totuși, conform procedurilor, a fost deschis un dosar de ucidere din culpă, în cadrul căruia se vor continua cercetările.

Tot la Baia, joia trecută, și tot pe drumul de la Sasca Mică spre Baia, a murit și un căruțaș. Bărbatul în vârstă de 72 de ani conducea un atelaj hipo nesemnalizat corespunzător pentru deplasarea pe timp de noapte.

O autoutilitară a intrat în căruța care circula în față. În urma impactului violent, atelajul hipo a fost spulberat, iar bărbatul care conducea căruța, în vârstă de 72 de ani, a fost declarat decedat de către echipajul medical deplasat la fața locului. În urma impactului a murit și cabalina.

În urmă cu o săptămână, un alt pieton care se deplasa pe carosabil, pe timp de noapte, a fost accidentat mortal de o mașină pe E 85, între Pătrăuți și Suceava. Și în acest caz, nici vorbă de elemente reflectorizante. În afara localității, între Pătrăuți și Suceava, unde în general se circulă cu viteză mare, un tânăr șofer în vârstă de 24 de ani s-a trezit în față cu un bărbat și nu a mai putut evita nenorocirea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei oameni au murit într-o săptămână din cauză că se deplasau noaptea pe carosabil.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Trei oameni au murit într-o săptămână din cauză că se deplasau noaptea pe carosabil3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei