Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 93 (8010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câte un stejar pentru fiecare militar mort în Irak și Afganistan

Joi, 21 Aprilie 2022 (16:30:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ziua Forțelor Terestre a fost marcată în avans printr-un moment comemorativ special la Vatra Dornei, unde, în parcul central, a avut loc un ceremonial dedicat eroilor care și-au pierdut viața în teatrele de operații din Afganistan și Irak. Este vorba de un total de 30 de militari români care și-au pierdut viața, iar pentru fiecare din ei a fost plantat câte un stejar, care să le cinstească memoria peste ani. 

Fiecare stejar plantat este însoțit de o fotografie cu militarul care și-a pierdut viața și de steagul tricolor. Locul ales pentru plantare este unul deosebit, într-o poiană, lângă izvorul parcului central, loc care se dorește a deveni pe viitor un simbol al jertfei eroilor.

Momentul comemorativ a fost organizat de Primăria municipiului Vatra Dornei, în parteneriat cu Asociația Națională a Militarilor Veterani Suceava și cu Batalionul 17 Vânători de Munte ”Dragoș Vodă” Vatra Dornei.

Asociația Cultul Eroilor, filiala Suceava, a fost reprezentată de maistrul militar în retragere Dumitru Davidel. Acesta s-a arătat onorat că a putut fi prezent la această acțiune și că a plantat stejarul dedicat eroului Ioan Grosaru din Păiseni - Cornu Luncii, mort în misiune în Irak în 2007. Dumitru Davidel și-a dedicat ultimii ani cinstirii eroului de la Păiseni.  

Inginerul Ciprian Costan, șeful Ocolului Silvic Dolhasca, a fost cel care a adus cei 30 de stejari forestieri care au fost plantați în cinstea eroilor morți în teatrele de operații.

Un sobor format din trei preoți, din care doi preoți militari, a săvârșit slujba de pomenire a militarilor eroi.

La finalul evenimentului, a avut loc un program artistic prezentat de grupul folcloric Plăieșii din Cornu Luncii, compus din Gabriel Petreac, Mihai Constantin, Petronela Popa și Narcisa Ciuhan. Au fost interpretate cântece cu tematică militară.    

Participarea militară la eveniment a fost asigurată de Batalionul 17 Vânători de Munte Vatra Dornei și de Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câte un stejar pentru fiecare militar mort în Irak și Afganistan.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Câte un stejar pentru fiecare militar mort în Irak și Afganistan5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei