Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 88 (8005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Două femei și un bărbat, condamnați pentru agresarea a patru polițiști

Vineri, 15 Aprilie 2022 (15:46:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un caz de ultraj petrecut în comunitatea romă de la Mitocu Dragomirnei, unde patru polițiști s-au trezit înconjurați și atacați de 20 de romi, s-a soldat cu trei condamnări în instanță.

Judecătoria Suceava i-a găsit vinovați pentru fapte de ultraj pe cei trei inculpați trimiși în judecată, un bărbat și două femei. În cazul bărbatului și al unei femei, pedepsele sunt în regim de detenție, cu precizarea că sentința Judecătoriei Suceava poate fi atacată cu apel.

Vasile Sorin Răscol, judecat pentru patru fapte de ultraj și una de tulburarea ordinii și liniștii publice, a primit o pedeapsă rezultantă de 2 ani și 10 luni de închisoare, din care se vor scădea cele aproximativ cinci luni de arest preventiv executate.

Sînziana Maria Cuțitariu este și ea la un pas de pușcărie, Judecătoria Suceava aplicându-i pedeapsa de 2 ani de închisoare.

În cazul inculpatei Nicoleta Răscol, judecată pentru ”doar” două fapte de ultraj, pedeapsa aplicată este de 1 an și o lună de închisoare, cu suspendarea executării și un termen de supraveghere de doi ani.

Judecătoria Suceava a mai stabilit ca cei trei inculpați să achite polițiștilor daune morale și materiale, însă nu mari, până la 500 de lei de fiecare polițist parte vătămată.

 

·       Cum a început totul – un control la barul ”La Morcov” și refuz de legitimare

 

Pe 31 octombrie 2020, două patrule de la Secția Rurală de Poliție Adâncata au avut dispoziția de a verifica agenții economici pe linia respectării legislației Covid, context în care au ajuns la magazinul bar ”La morcov”, în proximitatea cartierului de romi de la Mitoc, în comuna Mitocu Dragomirnei.

Cei patru polițiști la-u găsit în zona terasei pe localnicul Vasile Răscol, pe care au vrut să-l legitimeze. Din start, acesta a reacționat foarte agresiv, înjurându-i și amenințându-i pe polițiști cu bătaia. Agresorul s-a bazat pe ”spatele” pe care îl avea, numeroși vecini și rude care s-au adunat imediat la fața locului.

Polițiștii au încercat să-l încătușeze, însă în primă fază nu au reușit, acesta fugind pe terasa barului. Polițiștii s-au dus după el pe terasă, unde au reușit să-l pună la pământ și să-l încătușeze.

 

·       Peste 20 de inși au închis poarta terasei și i-au blocat pe polițiști în jur de zece minute

 

Încătușarea a declanșat furia numeroșilor romi din grupul adunat, rude și vecini cu Răscol.

Polițiștii au vrut să îl ducă pe încătușat spre mașină, însă, a rezultat din ancheta coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, un grup de peste 20 de romi au închis poarta de la drum care face accesul pe terasă, îngrădindu-le deplasarea polițiștilor. Polițiștii nu au avut cum ieși, poarta fiind ținută de afară, în jur de zece minute. A fost vorba practic de un soi de sechestrare a polițiștilor, pentru aproximativ zece minute.

 

·       A aruncat o ladă de pâine într-un polițist

 

A fost momentul în care au dat ”atacul”, pe terasă, două femei, Sînziana Cuțitariu, în vârstă de 22 de ani, și Nicoleta Răscol, de 44 de ani (soția lui Vasile Răscol). Una din inculpate, cea de 22 de ani, a pus mâna pe o ladă pentru pâine, goală, pe care a aruncat-o într-un polițist, provocându-i leziuni la un picior.

Tânăra a pus apoi mâna pe pietre și a aruncat spre polițiști. În învălmășeala creată, încătușatul l-a prins de penis pe unul dintre polițiști și i-a rupt pantalonii uniformei.

Polițiștii au reușit la un moment dat să forțeze ieșirea, cu tot cu încătușat, și, ieșiți pe drumul public, după somații, au tras focuri de armă în plan vertical, împrăștiind mulțimea.

Ei au urcat încătușatul în mașină și au plecat, romii aruncând cu obiecte contondente în autospecială și lovind cu pumnii în parbriz. 

 

·       Ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice

 

Ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a ajuns la concluzia că trebuie trimiși în judecată trei inculpați: Vasile Răscol, cel care a declanșat toată nebunia, și cele două femei care i-au atacat direct pe polițiști. Cei trei au fost cei care au avut contact direct cu polițiștii. Cei mai virulenți au fost bărbatul și femeia care au primit cele două pedepse în regim de detenție.

În urma actelor de violenţă exercitate de inculpaţi, un lucrător de poliţie a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 4-5 zile de îngrijiri medicale, iar un alt lucrător de poliţie a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale.

Procurorii au reținut și faptul că prin adresarea de către inculpaţi de cuvinte jignitoare, ameninţări cu acte de violenţă şi exercitarea actelor de violenţă faţă de lucrătorii de poliţie s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două femei și un bărbat, condamnați pentru agresarea a patru polițiști.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două femei și un bărbat, condamnați pentru agresarea a patru polițiști5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei