Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 88 (8005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Prin pădurea de cuvinte

Caleidoscop gastro-umoristic. Tertipuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Găini.Dacă dețineți găini în Quitman, Georgia (SUA), este ilegal să le lăsați să traverseze strada. Legea dorește, în esență, ca proprietarii să aibă puii sub control în orice moment. Acest lucru are sens atunci când îți imaginezi pericolul de a lăsa animalele de fermă să umble în voie, dar specificitatea legii cu privire la faptul că nu le permite găinilor să traverseze drumul sună ca o glumă și face  lectura amuzantă.

Limbaj(corect politic). Pentru că recomandarea reprezentantei UE (dna Helena Dalli, comisar european pentru egalitate) este să înlocuim termenii care incită la violență, persoanele care vor colinda despre boierii care au plecat să vâneze căprioare vor fi arestate pentru că promovează violența împotriva animalelor. Ce alte făpturi lipsite de apărare ați mai vrea să ucideți, nenorociților? Un iepuraș, cumva? Eram siguri! De ce n-ați plecat să vânați discriminarea de gen sau patriarhatul heteronormativ?(…) De asemenea, pentru a combate încălzirea globală, se recomandă să nu mai fie făcute urări tradiționale călduroase, ci niște urări la temperatură medie, mult mai acceptabile pentru ecosistem. (…) În final, pentru a combate definitiv discriminarea de orice tip, urătorii nu vor mai merge cu capra, ci vor apela la poziții sexuale care conferă respect și demnitate ambilor parteneri. Și nu vor mai merge nici cu ursul, pentru că persoanele supraponderale care refuză să se epileze nu sunt un spectacol public. Corpul lor, alegerea lor, da? (Dan Darie)

Logică(perfectă!). “De ce să mă însor şi să fac fericită - ori nefericită!? - o singură femeie, când pot să rămân burlac şi să le fericesc cu sutele?” (Frederick Lonsdale). P.S. Nu mai amintesc alt avantaj: șansa de a avea un meniu mult mai divers… (n.a.)

Ghici!Ce este verde și... cântă? Elvis Parsley (pătrunjel – engl.)

Consiliere.  – Alo! Biroul de consiliere a alcoolicilor anonimi? – Da. – Puteţi să-mi spuneţi, vă rog, la sarmale de porc cu mămăliguţă, ce vin merge, alb sau roşu?

Limonadă.Ce faci cu o lămâie ”suferindă”? Lemon aid (mă rog, umor ”british”- n.a.)

Statistică.În conformitate cu un recent sondaj, femeile care dobândesc un oarecare exces ponderal trăiesc, totuși, mai mult decât bărbații lor, cei care le tot reproșează acest fapt.

Cioco-alertă!Doamnelor, fiți atente la excesul de ciocolată! Ea vă poate strâmta – pe nesimțite - toată garderoba!

Noroc.Ce noroc pe mine că nu mai sunt obligat – precum strămoșii noștri – să vânez pentru a mă hrăni! Că habar n-am unde trăiesc sandviciurile, burgerii etc.!

McDonald.Știați de ce în meniurile acestuia nu se regăsesc preparate din melci? E simplu: melcul nu poate deveni un... ”fast food”.

Post.„Problema postului e mult mai amplă decât pare a fi. Omul atrage nenorocirile asupra lui, din cauza impurităţii din el, rămasă din vieţile anterioare. Fiecare păcat, greşeală şi-a lăsat semnul, drojdia, este încă acolo. Postind, eliminaţi aceste impurităţi, iar lumina poate străluci, făcându-vă să vă simţiţi mai uşor şi mai fericit. Din acest motiv, marii Învăţători spirituali din toate religiile au recomandat întotdeauna postul. A posti nu înseamnă a te lipsi, și e mai puţin o formă de renunţare, decât una de hrănire. Scopul postului nu e doar de a te abţine de la hrana fizică, ci şi de la anumite sentimente, gânduri negative. În loc să vrem mereu să absorbim, înghiţim, acumulăm, să luăm prea mult din toate, trebuie să învăţăm să renunţăm, să fim detaşaţi. Dacă veţi continua să acumulaţi lucruri în cap, nu mai aveţi loc pentru Dumnezeu şi îngerii lui. Să nu înţelegeţi greşit: eu nu zic să nu vă folosiţi de stomac, plămâni, intestine; nu distrugându-vă corpul fizic veţi înţelege adevărul. Corpul trebuie să fie intact, cap, inimă, plămâni, stomac etc. Important este să fie în armonie; acesta este scopul postului.” (A.M. Aivanhov)

Tertipuri.”Site-ul american abcnews.go.com a alcătuit o listă cu cele mai frecvente tertipuri pe care restaurantele le folosesc ca să îşi asigure profitul, în speranţa că vom fi mai greu păcăliţi pe viitor.

1. A doua cea mai ieftină sticlă de vin are cel mai mare adaos comercial. De cele mai multe ori clienţii vor să cheltuie cât mai puţini bani, fără să dea impresia că sunt zgârciţi. Astfel, cei mai mulţi clienţi aleg a doua cea mai ieftină sticlă de vin, crezând că întrunesc ambele condiţii. Vestea proastă este că restaurantele au <mirosit> de mult această manevră, aşa că al doilea cel mai ieftin vin are cel mai mare adaos comercial, iar restaurantul obţine cel mai mare profit.

2. Timpul de aşteptare este fictiv. Se întâmplă des ca un timp de aşteptare de 15 minute să se transforme în jumătate de oră sau viceversa.

3. Restaurantele refolosesc băutura pe care nu o beţi. Sticlele de vin care nu sunt golite de clienţi sunt refolosite de personalul restaurantului. Aceştia fie le vând din nou, la pahar, fie le duc bucătarilor, care le folosesc la gătit. Astfel, clienţii sunt sfătuiţi să comande băuturi îmbuteliate şi să consume ceea ce au comandat, sau, dacă nu, să îşi ia sticla la pachet.

4. Specialităţile nu sunt deloc speciale. De cele mai multe ori când ospătarii recomandă cu căldură un anumit fel de mâncare, specialitatea casei, sau a bucătarului, probabil vă mint. Angajaţii sunt motivaţi să servească aceste feluri de mâncare, uneori prin premii date celor care vând cel mai mult.

5. “Făcut în casă”? Da, dar doar pe jumătate. De multe ori angajaţii restaurantelor mint atunci când spun că unele ingrediente sunt făcute în casă. Nu e ieşit din comun nici ca restaurantele să folosească sosuri gata făcute, la care adaugă câteva ingrediente, după care spun că sunt pregătite acolo.

6. Puţini clienţi, servire lentă. Majoritatea angajaţilor preferă să piardă timpul în zilele în care volumul de muncă e mic. Ospătarii au aceeaşi tendinţă, astfel că, atunci când au puţini clienţi, servirea tinde să fie, paradoxal, mai slabă calitativ. Chiar dacă un restaurant aproape gol vă face să credeţi că veţi primi mai multă atenţie din partea angajaţilor, cel mai probabil nu va fi aşa, ba dimpotrivă.

7. Meniul tipărit este aranjat în aşa fel încât să te facă să cheltui mai mult. Fonturile, încadrările, încercuirile şi sublinierile sunt aranjate de aşa manieră încât să evidenţieze produsele cele mai scumpe.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caleidoscop gastro-umoristic. Tertipuri.
 Vizualizări articol: 996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Caleidoscop gastro-umoristic. Tertipuri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei