Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 88 (8005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Jandarmerița din Vatra Dornei, achitată după ce a fost judecată pentru gazarea unui bărbat care a murit

Vineri, 15 Aprilie 2022 (14:21:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ana-Maria Florescu, femeia jandarm care i-a pulverizat spray lacrimogen în ochi unui bărbat în parcul din centrul municipiului Vatra Dornei, și-a aflat vineri sentința finală. Ea a fost achitată de magistrații de la Curtea Militară de Apel București, soluția fiind una definitivă. Practic, judecătorii militari au admis apelul jandarmeriței și au decis achitarea pentru toate capetele de acuzare: ucidere din culpă, purtare abuzivă și port fără drept de obiecte periculoase. Trebuie spus că la instanța de fond, la Tribunalul Militar Iași, Ana-Maria Florescu a fost condamnată la doi ani și șapte luni de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere.

În același dosar s-a mai dispus ca rudele lui Ioan Csapai, bărbatul decedat, să primească daune materiale de 29.391 de lei. Asta în condițiile în care rudele celui decedat au cerut despăgubiri de 550.000 de euro. Din soluția de vineri nu reiese clar dacă daunele morale în valoare de 90.000 de lei rămân în vigoare sau dacă și acestea dispar. Mai trebuie spus că la instanța de fond Ana-Maria Florescu, prin vocea propriului avocat, a fost de acord să meargă pe procedura simplificată de recunoaștere a vinovăției pentru comiterea infracțiunii de ”ucidere din culpă”. Acest aspect face cu atât mai ciudată și inexplicabilă decizia de vineri a magistraților militari de la Curtea Militară de Apel București.

 

·        Cum s-a petrecut incidentul soldat cu moartea lui Ioan Csapai

Angajata Jandarmeriei este cea care în ziua de 19 iulie 2019 a folosit un spray lacrimogen pentru a pulveriza un jet către faţa unui bărbat pus la pământ de doi colegi cu care se afla în misiune. Jetul a fost pulverizat de la o distanță de numai 10-15 centimetri de fața lui Ioan Csapai, iar normele prevăd o distanță de minimum un metru și jumătate. În plus, spray-ul folosit nu era cel din dotarea instituției, ci unul personal. Intervenţia brutală s-a soldat cu decesul bărbatului, și toate încercările de resuscitare efectuate de echipajele medicale sosite la fața locului s-au dovedit inutile. Jandarmii au încercat să-l imobilizeze pe bărbat după o reclamație prin care un părinte a sesizat că fiica sa ar fi fost pipăită indecent în parc, reclamație care ulterior nu a putut fi probată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarmerița din Vatra Dornei, achitată după ce a fost judecată pentru gazarea unui bărbat care a murit.
 Vizualizări articol: 2295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Jandarmerița din Vatra Dornei, achitată după ce a fost judecată pentru gazarea unui bărbat care a murit1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei