Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 88 (8005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Decizie controversată

Zeci de pini, puși la pământ pe drumul spre Aeroport, pentru a se amenaja un trotuar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Foarte multă lume a fost surprinsă ieri de faptul că pinii de la marginea drumului județean spre Aeroportul Suceava, de pe partea dreaptă, sunt puși la pământ unul după altul, indiferent de mărime și grosime. Cei mai mulți oameni s-au revoltat de faptul că sunt tăiați zeci de pini, cei mai vehemenți inflamând rețelele de socializare cu mesaje precum ”masacrul pinilor” de la Salcea.

Contactat de Monitorul de Suceava, primarul din Salcea, Ezekiel Belțic, a declarat că este vorba de un proiect al Consiliului Local Salcea, pe care îl susține, evident, și el, prin care va fi amenajat un trotuar pentru cetățeni, pe 1,2 kilometri, pe partea dreaptă, cum se merge de la Plopeni spre Aeroport. Practic, este vorba de zona unde sunt case și automat sunt și oameni care se deplasează pe acolo și pe jos.

Primarul a dat asigurări că există toate avizele necesare, de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, aviz de la Poliția Rutieră, inclusiv autorizație de exploatare de la ocolul silvic.

 

O lucrare necesară în mod evident. Se pune întrebarea dacă pinii nu puteau fi totuși salvați

În mod cert, pe un astfel de drum, cu valori de trafic tot mai mari, un trotuar pentru localnici era necesar, un accident grav cu o mașină care să lovească un pieton fiind doar o chestiune de timp. 

Oamenii se deplasau practic pe drum, neexistând acostament, iar la unele ore mașinile merg spre aeroport una după alta. Zilnic, sunt copii care merg la școală pe acest drum. Sigur, nu vorbim de un mare trafic pietonal, însă în mod cert drumul este folosit și pentru deplasarea pe jos.

Aspectul discutabil din punctul nostru de vedere este legat de soluția găsită, tăierea completă a pinilor pe respectiva porțiune.

Primarul spune că soluția înglobării acestora în trotuar era una discutabilă pentru că nu mai ajungea suficientă apă la rădăcină și se ajungea la uscarea copacilor.

În plus, spune primarul, localnicii din Plopeni au cerut în majoritate să scape de acești pini din mai multe motive. Unul ar fi legat de rășina căzută din aceștia pe casele și mașinile lor, iar al doilea de faptul că perdeaua de pini obtura iluminatul public în mare măsură, afectând circulația.

”Există documentația aferentă cu autorizație de exploatare, până nu am avut ultima autorizație de exploatare noi nu am emis autorizația de începere a tăierii pinilor. Toată masa lemnoasă va ajunge la școlile din Văratec și Prelipca, care se încălzesc cu  lemn”, a insistat primarul.

El a dat asigurări că nu este vorba de tăierea tuturor copacilor de pe drumul județean 290A, până la aeroport, ci doar de această porțiune de mai mult de un kilometru, de pe un singur sens, unde va fi amenajat trotuarul.

Trotuarul va avea o lățime de 1,5 metri și va fi încadrat de borduri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de pini, puși la pământ pe drumul spre Aeroport, pentru a se amenaja un trotuar.
 Vizualizări articol: 1611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de pini, puși la pământ pe drumul spre Aeroport, pentru a se amenaja un trotuar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei