Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 88 (8005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment privind comerțul cu produse alimentare. Carmangerie amendată cu 45.000 de lei

Vineri, 15 Aprilie 2022 (14:40:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava sunt în plină campanie de controale pe linie de comerț cu produse alimentare de origine animală și non-animală, verificările fiind întețite de apropierea Sărbătorilor de Paști.

Agenții economici mai mari, dar și comercianții din piețe sunt avertizați că deși controalele pun accent pe prevenire, cine ignoră regulile riscă amenzi nu mari, ci foarte mari.

Doctorul Dan Corneanu, noul director adjunct al DSVSA Suceava, a exemplificat cu faptul că în ultima săptămâna, în cadrul a 56 de controale derulate la unități de alimentație publică (restaurante, baruri etc.), unități comerciale (magazine) și la cofetării și patiserii, s-au descoperit o serie de nereguli, care au dus la aplicarea de avertismente, dar și amenzi.

Cea mai mare amendă a fost aplicată la un magazin de produse de carmangerie din Moara, unde s-a constatat lipsa de documente de înregistrare sanitar-veterinare, respectiv comercializare de produse cu termen de valabilitate expirat. A fost vorba de produse gen cârnat sau șuncă, cu termenul expirat de zile bune.

Amenda aplicată în acest caz este de 45.000 de lei, cu termen de remediere imediat.

Alte 3 amenzi, în valoare de 12.400 de lei, au fost aplicate la unități de alimentație publică unde s-a constatat igienă necorespunzătoare.

S-au dat și patru avertismente scrise, pentru nereguli la unități de alimentație publică sau unități comerciale.

”Noi rămânem vigilenți în acțiunile noastre, scopul principal fiind prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, având în vedere consumul mai mare de produse din carne sau pe bază de lapte din această perioadă”, a subliniat doctorul Corneanu.

Inspectorii sanitar-veterinari trebuie să se asigure că se face comerț doar în spații autorizate și este eliminat comerțul stradal. Se știe, pe la unele piețe, se mai vând prin jurul halelor ouă, brânză sau chiar miei de prin portbagaje.

Un rol important în prevenirea unor riscuri au desigur și consumatorii, care trebuie să cumpere ouă sau carne din spații autorizate. În cazul mieilor, aceștia vor fi comercializați legal în magazine, în Piața Mare a Sucevei și vor exista și două centre de sacrificare provizorii autorizate la doi mari crescători.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avertisment privind comerțul cu produse alimentare. Carmangerie amendată cu 45.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avertisment privind comerțul cu produse alimentare. Carmangerie amendată cu 45.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei