Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 88 (8005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liturghia Învierii la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” din Suceava va avea loc sâmbătă seară, la ora 21:00

Vineri, 15 Aprilie 2022 (11:00:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liturghia Învierii - Vigilia Pascală (concelebrare), cu sfinţirea focului şi a Lumânării Pascale, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” din Suceava, va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, la ora 21:00.

Credincioşii catolici se vor aduna în Sâmbăta Mare sau Sâmbăta Învierii în curtea bisericii din municipiul Suceava, înainte de ora 21:00, unde se sting toate luminile tocmai pentru a arăta importanţa luminii care este Cristos.

Lumina lui Cristos este simbolizată, conform tradiţiei, prin Lumânarea Pascală sau lumânarea de Paşte, confecţionată special, în fiecare an, având inscripţionată imaginea Învierii, semnele greceşti Alfa şi Omega, „Eu sunt Alfa şi Omega”, adică începutul şi sfârşitul, şi anul în curs, 2022.

Lumânarea Pascală va sta în biserică tot timpul anului şi este aprinsă mai ales la slujbele ce se oficiază pentru cei răposaţi. Tot în noaptea de Paşte preoţii vor oficia şi slujba de sfinţire a apei de botez. Această apă se foloseşte apoi pentru botezul copiilor şi al celor mai mari, care nu au primit botezul. După ce va fi sfinţită apa de botez, toţi credincioşii din biserică vor fi stropiţi cu această apă binefăcătoare.

 

Sfințirea alimentelor de Paşte

În Duminica Învierii, pe 17 aprilie, la ora 11:00, se va oficia Liturghia solemnă parohială (pentru popor) la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” Suceava, iar la ora 18:00 - Liturghia copiilor şi a tinerilor, tot la Biserica „Sfântul Ioan Nepomuk”.

Sfințirea alimentelor de Paşte se va face în Sâmbăta Mare, la ora 9:00, la ora 16:00 și după Sfânta Liturghie de Înviere, la biserica din Suceava. La Ițcani, ora de sfințire a alimentelor este 10:00, tot sâmbătă, iar la Mihoveni, la ora 16:00.

Catolicii duc la sfinţit ouă roşii, care reprezintă viaţa. Pasca este tot o mâncare specifică Paştelui, simbolizând, oarecum, coroana de spini a lui Isus Cristos. De aceea se face în formă rotundă, partea marginală semănând cu coroana de spini, iar în mijloc se pune brânză, smântână, ciocolată etc. Credincioşii romano-catolici mai pregătesc pentru masa de Paşte cozonaci şi mâncăruri din carne de miel.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liturghia Învierii la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” din Suceava va avea loc sâmbătă seară, la ora 21:00.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Liturghia Învierii la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” din Suceava va avea loc sâmbătă seară, la ora 21:005.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei