Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 85 (8002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Elevi și profesori de la Școala „Bogdan Vodă” Rădăuți, în vizită la o școală parteneră din Turcia

Marţi, 12 Aprilie 2022 (10:23:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup format din șase elevi și trei profesori de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă“ din Rădăuți au participat în perioada 4-10 aprilie 2022 la a patra mobilitate din cadrul Proiectului Erasmus+ „De la sacru la viața cotidiană“, înregistrat cu nr. 2019-1-PL01-065739_2, în orașul Tarsus din Turcia. În prima zi, după organizarea unui tur al școlii-gazdă, au urmat scurte momente artistice care au pus în evidență specificul național al școlilor partenere. Ulterior, prin participarea la orele de curs, au putut fi evidențiate similaritățile și diferențele dintre sistemele de învățământ ale participanților. Organizatorii au pregătit un periplu ce a avut drept scop descoperirea urmelor creștinismului în Tarsus, ocazie cu care au fost vizitate „Peștera celor Șapte Dormitori”, “Peștera Raiului și Iadului”, mormântul proorocului Daniel, Muğdat Mosque, Muzeul de Arheologie și Muzeul Marinei din Mersin. Istoria orașului Tarsus este legată de prezența Cleopatrei, care se presupune că l-ar fi întâlnit acolo pe Marcus Antonius.

 

Elevii rădăuțeni au reușit să lege prietenii strânse

 

A urmat o călătorie în Munții Taurus, unde elevii au realizat cu creativitate ornamente specifice duminicii de Florii, au întregit această trecere de la sacru la cotidian, de la istorie la prezent, evidențiind o varietate de aspecte care se manifestă mereu altfel, dar atât de profund în fiecare religie. Aspecte legate de obiceiurile de Paște în tradiția catolică și ortodoxă au fost intens tematizate, iar la final elevii au participat la o vânătoarea de ouă de Paște. Ultima zi de mobilitate a produs poate cele mai intense trăiri, deoarece, pe parcursul celor patru întâlniri transnaționale, elevii rădăuțeni au reușit să lege prietenii strânse, iar despărțirile încărcate de profunde emoții confirmă faptul că, dincolo de utilitatea acestor parteneriate la nivel instituțional, dimensiunea umană face diferența, de aceea beneficiul personal al fiecărui elev și profesor participant dăinuie în timp, creând deschidere către alte culturi și schimbând pe termen lung mentalități. Coordonatorul proiectului este profesoara Daniela Nanu, care a fost însoțită de profesoara pentru învățământ primar Anca Irinciuc și de directorul Școlii „Bogdan Vodă”, profesorul Radu Munteanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi și profesori de la Școala „Bogdan Vodă” Rădăuți, în vizită la o școală parteneră din Turcia.
 Vizualizări articol: 932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi și profesori de la Școala „Bogdan Vodă” Rădăuți, în vizită la o școală parteneră din Turcia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei