Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 50 (7967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Flutur după vizita la Cernăuți: Copiii din Ucraina refugiați în județul Suceava vor putea merge la școlile și grădinițele în limba ucraineană

Miercuri, 2 Martie 2022 (11:56:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii din Ucraina refugiați în județul Suceava vor putea să meargă la școlile și grădinițele în care se predă în limba ucraineană. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava după vizita pe care a făcut-o în această dimineață în Cernăuți, acolo unde împreună cu guvernatorul acestei regiuni, Serghii Osaciuk, a vizitat depozitele unde sunt stocate ajutoarele trimise din România. Gheorghe Flutur a declarat că în cursul zilei de astăzi a discutat cu ministrul educației din România, Sorin Cîmpeanu, despre posibilitatea ca preșcolarii și școlarii din Ucraina care s-au refugiat în țara noastră să meargă la unitățile școlare din județ. „Astăzi o să ne organizăm dacă doresc să vină la grădiniță sau la școală în limba ucraineană. Avem profesori voluntari, școli în limba ucraineană și dorim să punem în mișcare acest lucru pentru ca să se simtă copiii utili, să uite de supărare și de coșmarul prin care au trecut la trecerea graniței”, a spus Flutur. În același timp el a anunțat că a discutat și cu ministrul sănătății, Alexandru Rafila, despre acordarea de asistență medicale refugiaților din Ucraina. „Spitalul Județean Suceava deja colaborează și sunt pacienți ucraineni veniți la urgență sau pentru tratamente de chimioterapie”, a arătat șeful administrației județene.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a declarat că a mers la Cernăuți pentru a vedea la fața locului nevoile de ajutoare pentru ucraineni. „Am venit la fața locului și pentru a transmite un mesaj de solidaritate cu poporul ucrainean, cu frații noștri, cu etnicii de origine română și cu tot poporul ucrainean. Să îi felicit și să-i asigur de sprijinul nostru. Ne interesează de ce au nevoie în continuare și vrem să ne organizăm bine pentru că e nevoie de ajutoare umanitare. Am transmis că suntem organizați bine și am preluat deja peste 47.000 de oameni peste frontiera de la Siret. Am avut zile când am avut 700 de oameni pe oră. Avem organizate mai multe tabere, avem organizate corturi, avem voluntari și avem hrană caldă la intrarea în frontieră”, a precizat președintele CJ Suceava.

El a dat asigurări că organizarea în frontiera Siret este foarte bună și a apreciat din noi solidaritatea sucevenilor cu refugiații din Ucraina. „Aici a fost traficul cel mai mare, cu foarte mari provocări. Dar nu a rămas nimeni să nu fie cazat sau să rămână fără adăpost peste noapte. Este o mobilizare și o solidaritate fantastică din partea populației din România și o solidaritate a județului Suceava”, a mai declarat Gheorghe Flutur. El a arătat că numeroase familii din județ vin în frontieră pentru a prelua refugiați, astfel încât numeroase locuri de cazare din tabere sunt încă neocupate, pentru că cei veniți din Ucraina merg să se cazeze în case particulare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur după vizita la Cernăuți: Copiii din Ucraina refugiați în județul Suceava vor putea merge la școlile și grădinițele în limba ucraineană.
 Vizualizări articol: 1605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur după vizita la Cernăuți: Copiii din Ucraina refugiați în județul Suceava vor putea merge la școlile și grădinițele în limba ucraineană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei