Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 50 (7967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asistență medicală fără frontiere

Chimioterapie pentru o pacientă cu cancer din Ucraina, la Spitalul de Urgență Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie cu cetățenie ucrainiană care are cancer la sân a făcut, marți, o ședință de chimioterapie la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava și a fost introdusă în Programul Național de Oncologie, a informat purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Dan Teodorovici. „Mâine urmează să se prezinte alți doi pacienți cu afecțiuni oncologice, pentru ședințe de chimioterapie și introducerea în program”, a declarat dr. Teodorovici. Acesta a arătat că pacienții trebuie să obțină un număr de identificare de la Centrul de Imigrări și, pe cât posibil, să aibă documente medicale traduse în limba engleză sau română. Cu acestea trebuie să se prezinte în ambulatoriul de Oncologie din cadrul spitalului județean din Suceava, urmând ca înregistrarea în Programul Național să fie făcută de medicii secției.

„Asigurăm cetățenii veniți din zona de conflict că vor beneficia de toate îngrijirile medicale de care vor avea nevoie, în cadrul Unității de Primire a Urgențelor, precum și în cadrul tuturor secțiilor spitalului, din partea tuturor specialităților medicale sau chirurgicale,  care se pot asigura la nivelul spitalului județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și, la nevoie, dirijarea cazurilor grave care ne depășesc competențele sau dotările spre alte centre, conform legislației în vigoare”, a spus doctorul Teodorovici.

În baza Ordonanței de Urgență adoptată de Guvernul României referitor la acordarea de sprijin și asistență umanitară cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, spitalul județean Suceava va întreprinde toate măsurile necesare posibile pentru a furniza asistență medicală necesară cetățenilor veniți din zona de conflict.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chimioterapie pentru o pacientă cu cancer din Ucraina, la Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 1779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chimioterapie pentru o pacientă cu cancer din Ucraina, la Spitalul de Urgență Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei