Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 50 (7967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Ioan Balan solicită programe pentru promovarea la nivel internațional a obiectivelor culturale din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan solicită inițierea unor programe pentru promovarea la nivel internațional a obiectivelor culturale din Bucovina. Ioan Balan i-a transmis o întrebare pe această temă ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, în care i-a amintit acestuia că Bucovina reprezintă unul dintre cei mai importanți poli de atracție turistică din România, beneficiind de o poziție unică din perspectiva turismului cultural, istoric, ecumenic, dar și din punct de vedere peisagistic.

„Grație acestor atribute pe care le are regiunea noastră, în ultimele decenii s-a dezvoltat sectorul turismului, ramură importantă de activitate economică pentru mulți bucovineni. Trebuie spus faptul că, în perioada prepandemică, numărul de turiști străini era unul semnificativ, iar mare parte dintre aceștia aflau despre frumusețea Bucovinei exclusiv din agenții turistice sau din platformele electronice dedicate călătoriilor”, a declarat Balan. El a arătat că recent, ministrul Sănătății a anunțat că, începând cu această primăvară, o parte semnificativă a restricțiilor împotriva răspândirii virusului Sars-Cov-2 vor fi ridicate, ceea ce creează toate premisele repornirii sectorului turistic în Bucovina. Ioan Balan a mai spus că din acest motiv consideră că ar fi deosebit de benefic dacă autoritățile guvernamentale române ar depune eforturi pentru promovarea atracțiilor culturale, istorice, identitare românești din Bucovina.

„Având în vedere faptul că prin Programul Național de Redresare și Reziliență există axe de finanțare specifice pentru susținerea și promovarea regiunilor turistice, vă solicit, domnule ministru, ca un profesionist dedicat de mulți ani promovării valorilor culturale românești, să precizați dacă aveți în vedere să demarați programe de promovare la nivel internațional a obiectivelor culturale din România, în mod special din Bucovina”, i-a transmis deputatul PNL de Suceava ministrului Culturii. El a adăugat că dacă se au în vedere astfel de programe, vrea să afle care sunt modalitățile prin care Ministerul Culturii intenționează să pună în valoare la nivel internațional obiectivele unice pe care le oferă Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan solicită programe pentru promovarea la nivel internațional a obiectivelor culturale din Bucovina.
 Vizualizări articol: 800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan solicită programe pentru promovarea la nivel internațional a obiectivelor culturale din Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei