Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 50 (7967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cel mai frumos lucru secundar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Așa s-a exprimat Wout van Aert la adresa ciclismului, dar eu îmi permit să extind la întreg sportul. Iar sportul reacționează aproape peste tot la adresa Rusiei agresoare. Naționala de fotbal a Rusiei trebuia să susțină acel dublu baraj pentru a ajunge la turneul final din Qatar. După ce inițial o deposedase de însemne, adică ar fi urmat să evolueze incognito, FIFA a cedat presiunilor din toate părțile și a descalificat-o. UEFA, care în idioțenia ei cenzurase de pe tv poza comună a celor de la Napoli și Barcelona cu un banner pe care scria ”STOP WAR”, a simțit că trebuie să dea și ea un semnal și a descalificat-o din Liga Europa pe Spartak Moscova, singura echipă din Rusia care mai rămăsese în competițiile europene. Au mai fost și gesturi simbolice, cum ar fi retragerea titlului de președinte de onoare al Federației Internaționale de Judo pentru Putin, sau renunțarea celor de la Schalke 04 la sponsorul Gazprom. De asemenea, diferite competiții care urmau să se desfășoare în următoarea perioadă pe pământ rusesc vor fi anulate sau boicotate. Ajungem și la tenis, adică la un sport individual. Ce se întâmplă cu jucătoarele și jucătorii din Rusia? Dacă ar fi să judecăm unitar, ar trebui și ei interziși. Federația Ucraineană de Tenis chiar a cerut oficial acest lucru. Dar dacă ei se dezic de politica de agresiune a conducerii din țara lor? Dacă pledează explicit pentru pace? Cei care practică sportul alb sunt mai independenți, mulți dintre ei nici nu mai au rezidența în Rusia, deci își permit o astfel de poziție care nu poate fi imaginată la o echipă națională sau chiar la una de club, cazul celor de la Spartak. Dar nu toți sunt Medvedev, proaspăt lider mondial, sau Rublev. Iat-o de exemplu pe Potapova, numărul 80 WTA, care la 20 de ani nu a câștigat suficient din tenis pentru a se stabili în altă parte. Ea nu își poate permite o poziție tranșantă, ar putea deveni un nou caz Shuai Peng. Totuși s-a exprimat și ea în favoarea păcii, e lucrul maximal pe care îl putea face. Mai rezonabilă decât federația din țara sa, Svitolina a cerut doar ca Potapova să nu mai reprezinte Rusia pentru ca jucătoarea ucraineană să se prezinte la meci. Se pare că asta va fi soluția unitară în ceea ce privește tenisul. Dar măsurile din sport nu-l pot clinti pe Putin nici cu un micron. Îl mai poate clinti ceva?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai frumos lucru secundar.
 Vizualizări articol: 902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cel mai frumos lucru secundar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei