Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 50 (7967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Refugiații de război din Cernăuți, înfrigurați și speriați, așteptați cu o masă caldă în frontiera de la Siret

Miercuri, 2 Martie 2022 (13:07:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Frigul pătrunzător, ninsoarea, viscolul și alarmele care sună în Cernăuți fac și mai grea viața refugiaților de război din țara vecină. Mame cu copii în brațe din țara vecină caută adăpost la noi, fie pentru câteva ore sau zile, după care pleacă mai departe în bejenie,  fie pentru o perioadă mai îndelungată, până când conflictul din Ucraina va înceta.

În frontiera românească sunt așteptați cu mâncare caldă și pături și conduși la locurile de cazare cei care nu au pe nimeni aici. Miercuri, printre voluntarii de la Siret s-a aflat și primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi. „Am adus mâncare caldă, sandwich-uri, gogoși, tocană de cartofi cu carne, dulciuri, apă și pături. Ne-am înscris pe site la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și vom veni ori de câte ori este nevoie. Oferim și cazare, avem o pensiune care poate caza 60 de persoane, sunt locuri și în locuințele oamenilor”, a spus primarul.

Din fericire, dincolo de frontieră oamenii nu mai sunt nevoiți să aștepte ore și chiar zile pentru a trece în România. Traficul s-a fluidizat considerabil și în una, două ore se poate trece. Acum cei mai mulți care fug din calea războiului sunt mame și copii din Cernăuți și împrejurimi. O mamă cu doi copii, cel mic de un an și jumătate, este în drum spre Italia, alta a spus că merge la fratele ei, în Franța. S-au oprit pentru câteva ore la corturile cu mâncare caldă de la frontieră, după care pornesc mai departe. Ambele sunt din Cernăuți, oraș aflat la doar 40 de kilometri de Siret, unde de câteva zile au început să sune alarmele.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Refugiații de război din Cernăuți, înfrigurați și speriați, așteptați cu o masă caldă în frontiera de la Siret.
 Vizualizări articol: 2510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Refugiații de război din Cernăuți, înfrigurați și speriați, așteptați cu o masă caldă în frontiera de la Siret5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei