Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 50 (7967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Copiii din Cernăuți confecționează în ateliere camuflaje pentru armată

Miercuri, 2 Martie 2022 (21:43:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Școlile din Cernăuți sunt închise din cauza războiului, dar copiii nu stau acasă, ci merg în ateliere, în care confecționează camuflaje pentru armată. Acest lucru a fost relatat miercuri seara de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care în cursul zilei a fost în Ucraina și s-a întâlnit cu guvernatorul Districtului Cernăuți, Serghei Osatschuk. „În Cernăuți oamenii merg la serviciu, școlile sunt închise, dar sunt ateliere unde sunt chemați copiii și construiesc camuflaje pentru armată, pentru front, din fel de fel de materiale. Ei spun că vor să-și ajute părinții, și asta-i motivează”, a povestit impresionat Gheorghe Flutur.

Președintele administrației județene a amintit că între Suceava și Cernăuți este de 22 de ani un parteneriat și oamenii se cunosc, având legături consolidate în timp, astfel că ajutorul acordat de suceveni în aceste zile refugiaților din țara vecină nu este surprinzător. După întâlnirea cu omologul său din Cernăuți, Flutur a spus că printre lucrurile de cerute de cernăuțeni se numără hrana neperisabilă, grupuri electrogene mici pentru familii pentru când se întrerupe alimentarea cu energie electrică, haine groase, pături, făină și drojdie. Potrivit lui Flutur, în cursul zilei de miercuri din Vama Siret au plecat spre Cernăuți 6 tiruri, din care unul cu medicamente și 5 cu alimente, iar joi vor merge cu un convoi umanitar Crucea Roșie din România și Semiluna Roșie din Turcia.

 

·        De la începutul războiului, în Vama Siret au venit 47.000 de persoane, dintre care circa 30.000 erau ucraineni

Pentru gestionarea situației refugiaților la frontiera de la Siret miercuri seara a avut loc un comandament la care au participat, pe lângă autorități, ONG-urile și firmele de transport implicate. Flutur a afirmat că în Siret se vor amenaja locuri distincte pentru cursele interne și cele externe și se va realiza o hartă în limbile ucraineană, engleză și română, cu poziționarea standurilor: „să știe oamenii unde sunt standurile cu mâncare, cele cu lucruri pentru mame și copii, unde sunt pături, haine groase etc”. De asemenea, pe drumurile naționale spre București și spre Ardeal se vor amenaja parcări - locuri de odihnă, cu posibilitatea de a mânca, pentru cei care vin cu mașina.

Copiii refugiaților ucraineni care rămân în Suceava vor putea să meargă la școală și la grădiniță, în județ existând clase cu predare în limba ucraineană și 45 de profesori, învățători și educatori calificați.

De asemenea, refugiații primesc asistență medicală, inclusiv în spital. Până miercuri la prânz, 45 dintre ei au avut nevoie să meargă la spital, inclusiv pentru tratament oncologic. „Apar lucruri neprevăzute la care trebuie să găsim soluții. Problema cea mai delicată este cu copiii. Sunt -3 grade și ei nu trebuie să stea mult în frig”, a spus președintele CJ Suceava.

Acesta a mai afirmat că până acum prin vama de la Siret au intrat, de la începutul războiului, 47.000 de persoane, dintre care circa 30.000 erau ucraineni. Flutur estimează că jumătate dintre ucraineni au rămas în județul Suceava pentru că aici au foarte multe rude și cunoștințe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii din Cernăuți confecționează în ateliere camuflaje pentru armată.
 Vizualizări articol: 1026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Copiii din Cernăuți confecționează în ateliere camuflaje pentru armată1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei