Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 289 (7901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un polițist judecat pentru luare de mită a denunțat un șofer care a vrut să-l mituiască

Vineri, 10 Decembrie 2021 (13:55:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi polițiști dintr-un echipaj de la Poliția municipiului Fălticeni au sesizat ofițerii de la Serviciul Județean Anticorupție cu privire la faptul că un șofer oprit la control, care avea ITP-ul expirat la mașină, vrea să îi mituiască. Atrage atenția că unul dintre polițiștii din echipaj, agentul-șef adjunct Lucian Grigoruță, este trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de luare de mită, dosarul fiind judecat pe rolul Tribunalului Suceava.

În dimineața zilei de 10 decembrie, cei doi polițiști, agentul Sânziana Ciobanu și agentul-șef adjunct Lucian Grigoruță, au depistat, pe strada 2 Grăniceri, un autoturism Skoda Octavia care era oprit în zona indicatorului ”Oprirea Interzisă”.

După verificarea documentelor s-a constatat că autoturismul are ITP-ul expirat din data de 5 decembrie 2021. Bărbatul care urma să fie amendat și lăsat fără certificat de înmatriculare a insistat pe lângă polițiști să fie iertat și să le dea o sumă de bani (pe care o avea în mână) în semn de mulțumire dacă nu-i rețin certificatul. Lucian Grigoruță și colega sa l-au sesizat mai întâi pe șeful Poliției municipiului Fălticeni, fiind anunțat mai departe Serviciul Județean Anticorupție Suceava. A fost pus la cale un flagrant, bărbatul fiind chemat la sediul Poliției municipiului Fălticeni.

Între timp, omul a trecut și pe la o stație ITP, unde a făcut verificarea obligatorie și a reintrat în legalitate. Bărbatul, un anume Vasile Orac, s-a deplasat la sediul Poliției municipiului Fălticeni, unde avea asupra sa suma de 300 de lei, într-un șervețel. Lucrătorii Anticorupție au pătruns în birou și au realizat flagrantul.

Agentul-șef adjunct Lucian Grigoruță lucrează în momentul de față la Biroul de Ordine Publică al Poliției municipiului Fălticeni, fiind pus la dispoziție pe perioada în care este judecat de Tribunalul Suceava, în dosarul în care este trimis în judecată. Lucian Grigoruță nu recunoaște nici una dintre acuzațiile procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava cu privire la fapte de luare de mită și trafic de influență, din perioada în care lucra la Secția Rurală Mălini – Postul comunal Horodniceni. El spune că a mai sesizat și în trecut fapte legate de corupție, din perioada când era jandarm.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un polițist judecat pentru luare de mită a denunțat un șofer care a vrut să-l mituiască.
 Vizualizări articol: 6079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un polițist judecat pentru luare de mită a denunțat un șofer care a vrut să-l mituiască3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei