Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 289 (7901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gheorghe Șoldan: Antreprenorii din HoReCa vor primi un miliard de lei începând cu 14 decembrie

Vineri, 10 Decembrie 2021 (15:23:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat că în numai două săptămâni de la învestirea noului Guvern are vești bune pentru antreprenorii din turism. Gheorghe Șoldan a arătat că 97% dintre firmele care au depus cereri în vederea compensării pierderilor suferite ca urmare a efectelor pandemiei COVID-19, respectiv M1, M2 și HoReCa, dar și separat Start-Up Nation, au trimis contractele semnate către Ministerul Turismului.

Astfel, Șoldan a spus începând cu data de 14 decembrie vor fi virate sumele solicitate de fiecare beneficiar, iar până la sfârșitul acestui an va fi plătită suma de un miliard de lei către antreprenorii din HoReCa, urmând ca la începutul anului viitor să fie plătită și diferența de aproximativ 1,2 miliarde de lei, în funcție de numărul dosarelor depuse și aprobate.

El a explica că pentru măsura 1 (M1) – Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile, numărul aproximativ de aplicanți este de 33.000, rezultând suma de aproximativ 66 milioane euro. În următoarea etapă are loc analizarea cererilor depuse, contractarea și efectuarea plăților la începutul anului viitor. Deputatul PSD a mai precizat că pentru măsura 2 (M2) – Granturi pentru capital de lucru, aproximativ 2.966 de companii nu au primit, încă, ajutorul de stat în cadrul acestei măsuri. „Aceste restanțe însumează aproape 570 milioane de lei. În bugetul pe anul 2021, această sumă nu a fost inclusă, însă ministrul Turismului își propune identificarea unor soluții pentru acoperirea diferenței în anul viitor”, a arătat Gheorghe Șoldan. De asemenea, el a adăugat că programul Start-Up Nation are alocat în bugetul pe anul acesta suma de 40 de milioane, necesară achitării ultimelor 200 de contracte, iar până la finalul lunii decembrie vor fi achitate datoriile. Șoldan a declarat că PSD și-a propus să reia acest program și în anul 2022.

„Turismul este o gură de oxigen pentru Bucovina, după această perioadă de restricții. În acest sens, vreau să transmit tuturor antreprenorilor locali din domeniu că anul 2022 va fi unul în care statul îi va sprijini cu măsuri concrete, atât pe ei, cât și pe turiștii români”, a spus Gheorghe Șoldan. El a mai arătat că în acest sens, turiștii care nu și-au consumat voucherele de vacanță din 2019 și 2020 le vor putea folosi și anul viitor, pentru că valabilitatea acestora va fi prelungită. „În plus, începând cu anul 2022, românii vor beneficia de noi tichete de vacanță. Voucherele de vacanță vor fi acordate angajaților din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei anual, până la data de 31 decembrie 2026.

Voucherele de vacanță reprezintă o măsură care produce efecte benefice atât în rândul beneficiarilor, prin refacerea forței de muncă, cât și asupra industriei ospitalității din România. În plus, măsurile restrictive au fost deja relaxate”, a afirmat Șoldan. El a mai spus că susținerea turismului național, prin intermediul acestui program, contribuie la sprijinirea comunităților locale și la crearea unor noi oportunități de angajare și, mai mult, în acest fel sunt reduse semnificativ și practicile ilegale și va crește calitatea serviciilor oferite, deoarece tichetele de vacanță pot fi încasate doar de structurile clasificate și competitive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Șoldan: Antreprenorii din HoReCa vor primi un miliard de lei începând cu 14 decembrie.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Șoldan: Antreprenorii din HoReCa vor primi un miliard de lei începând cu 14 decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei