Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 289 (7901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lotul E.ON, declarat nevinovat în dosarul intoxicaţiei colective de la Casa Aristocrat

Vineri, 10 Decembrie 2021 (16:12:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un proces început încă din 2016, ultima parte a dosarului intoxicaţiei colective de la Casa Aristocrat, din 2010, s-a încheiat cu achitări pe linie pentru cei trimiși în judecată. Acest ultim dosar aflat pe rolul Judecătoriei Suceava a vizat următorii inculpaţi: E.ON Distribuţie România SA, Ilie Daneliuc, Maricel Ivan, angajaţi ai E.ON, SC Build House SRL, administratorul acestei societăţi – Radu Corneliu Ciucă şi Stelica Cucu, reprezentanta Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Soluția de achitare vizează toți inculpații trimiși în judecată pentru ucidere din culpă, întrucât fapta nu există. 

În cazul inculpatei Stelica Cucu procesul a încetat ca urmare a decesului celei acuzate. 

Soluția Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

 

·        Ziua de coşmar în care 17 oameni au ajuns la spital, iar unul a fost găsit fără suflare într-o cameră a pensiunii

Pe 4 februarie 2010, în Suceava s-a declanşat alarma de grad 0. La pensiunea Casa Aristocrat, de la ieşirea din municipiul Suceava spre Şcheia, mai mulţi turişti au început să se simtă rău şi să acuze stări de greaţă, dureri de cap şi ameţeală.

În total, 18 persoane, dintre care 17 au ajuns la „Urgenţele” Spitalului Judeţean. Din păcate, într-o cameră de la etajul I al pensiunii a fost găsit fără suflare un bărbat în vârstă de 45 de ani, Daniel Ciupercă, din Focşani.

Bărbatul, reprezentantul unei firme, venise în delegaţie în Suceava şi se cazase în ziua precedentă la Casa Aristocrat.

După o anchetă lungă şi complicată, în cadrul căreia s-au efectuat mai multe expertize, s-a stabilit că oamenii au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon, în urma unei greşeli de instalare a centralei termice. În cazul bărbatului care a murit, Daniel Ciupercă, cauza decesului a fost clară: a murit intoxicat cu monoxid de carbon. De altfel, aceasta a fost cauza intoxicaţiei tuturor celor 18 turişti.

 

·        Acuzațiile față de E.ON, acum Delgaz Grid SA

Foarte interesant, toți cei achitați acum au primit inițial soluție de clasare din partea procurorului de caz, care a considerat și atunci că nu există, în cazul lor, probe pentru a susține fapta de ucidere din culpă.

Membrii familiei bărbatului mort în pensiunea suceveană, prin avocat, au formulat plângere împotriva soluţiei de clasare a cauzei cu privire la ucidere din culpă de către E.ON Gaz Distribuţie SA şi alte părţi.

Avocatul Gabriel Nicolae a reuşit să convingă atunci judecătorul de caz că numărul inculpaţilor trebuie să fie mai mare.

Referitor la E.ON, el a arătat că „în mod nelegal au procedat la recepţionarea tehnică a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale, în condiţiile în care nu a existat o autorizaţie de construire eliberată în acest sens. În mod evident, în situaţia în care nu s-ar fi procedat la efectuarea recepţiei tehnice a instalaţiei de alimentare cu gaze naturale din cauza inexistenţei celui mai important act necesar (autorizaţia de construire pentru lucrările de instalaţii), nu ar fi fost posibilă producerea decesului victimei Ciupercă Daniel", a mai subliniat avocatul în plângere.

"E.ON nu este deloc interesată de ceea ce se montează (şi de cine montează) la capătul conductei prin care furnizează gazul, acesta încheind contract de furnizare cu beneficiarul indiferent că este vorba de o instalaţie artizanală sau chiar o bombă", declara avocatul Gabriel Nicolae, citat de avocatura.com, care a scris detaliat despre acest caz la vremea respectivă.

Rămâne de văzut care va fi soluția definitivă a instanței, fiind probabil ca dosarul să fie analizat și de Curtea de Apel Suceava.

Cu privire la acest dramatic caz a mai existat un proces cu inculpați trimiși în judecată și condamnați.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lotul E.ON, declarat nevinovat în dosarul intoxicaţiei colective de la Casa Aristocrat.
 Vizualizări articol: 1436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lotul E.ON, declarat nevinovat în dosarul intoxicaţiei colective de la Casa Aristocrat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei