Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 289 (7901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Două case distruse de incendii legate de suprasolicitări pe fondul sezonului rece

Vineri, 10 Decembrie 2021 (11:25:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două case au fost distruse parțial sau total de incendii izbucnite după lăsarea întunericului, în satul Merești, comuna Vulturești, respectiv la Drăgușeni. Pompierii transmit că odată cu răcirea vremii au început să se înmulțească și incendiile specifice sezonului rece, legate de coșurile de fum sau instalațiile electrice suprasolicitate.

Prima alarmă de incendiu s-a dat joi seară, în jurul orei 18.45. Pompierii de la Fălticeni au fost direcționați în satul Merești, comuna Vulturești, unde s-a anunțat izbucnirea unui incendiu la o gospodărie. La sosirea echipajelor de pompieri ardeau generalizat casa de locuit și o anexă, cu pericol de propagare la adăpostul de animale și la o locuință învecinată. A fost nevoie și de echipajul SMURD al pompierilor militari, care a acordat primul ajutor medical proprietarului, un bărbat în vârstă de 48 de ani, care suferise un atac de panică, ulterior fiind transportat la Spitalul municipal Fălticeni. Incendiul a distrus casa de locuit și anexa, pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați, cu tot cu bunurile din interior. Cercetările pompierilor arată că focul a izbucnit prin efect termic, generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile și folosit intens în aceste zile. Pompierii au reușit să salveze adăpostul de animale și locuința învecinată, aflată la un moment dat în pericol.

Tot la pompierii de la Fălticeni s-a dat alarma și vineri, în jurul orei 5.50 dimineață, de această dată cu privire la un incendiu izbucnit la o casă din Drăgușeni. La sosirea pompierilor, ardeau deja mansarda și acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga locuință, dar și la proprietățile învecinate. Focul a fost lichidat în totalitate la 9.30. Primele evaluări arată că au ars acoperișul casei de locuit, construit din lemn și acoperit cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 180 de metri pătrați, s-au degradat pereții portanți, elemente de mobilier, electrocasnice și alte bunuri din interiorul mansardei. În acest caz focul a pornit de la un scurtcircuit produs la instalația electrică, doză cu defecțiuni sau suprasolicitată.

Pompierii insistă pe necesitatea curățării și reparării profesioniste a coșurilor de fum, a sobelor și a altor instalații de încălzire. În cazul instalațiilor electrice se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizaţii, numai siguranţe omologate în tablourile electrice și se va evita suprasolicitarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două case distruse de incendii legate de suprasolicitări pe fondul sezonului rece.
 Vizualizări articol: 1026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două case distruse de incendii legate de suprasolicitări pe fondul sezonului rece0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei