Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2020 - Anul XXV, nr. 130 (7435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

De Ziua Mondială a Mediului

Programul de reîmpădurire Pădurea de Mâine încheie o nouă etapă

Vineri, 5 Iunie 2020 (14:01:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prin sloganul „Ajutăm, plantăm!”, programul de împădurire al Fundației Pădurea de Mâine își respectă promisiunile și a continuat în primăvara acestui an, cu plantarea a 13 noi suprafețe, în șase județe, pe un total de 57,6 hectare deținute de proprietari privați de păduri care nu au resursele necesare pentru a asigura reinstalarea cu succes a vegetației forestiere.

„Întrucât astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Mediului, suntem mândri să anunțăm că programul de reîmpădurire Pădurea de Mâine intră într-o nouă etapă. În ultimii trei ani am plantat peste 600.000 de puieți cu sprijin financiar din partea HS Timber Group, ceea ce reprezintă 60% din obiectivul fazei inițiale a proiectului, care presupune cinci ani de plantare și până la șapte ani de lucrări de întreținere pentru fiecare suprafață în parte”, a spus Ionuț Apostol, director executiv al Fundației Pădurea de Mâine.

Până în acest moment, proiectul a ajutat la reîmpădurirea a 146 de hectare.

„Primăvara aceasta, operațiunile de plantare au fost făcute cu firme specializate sau de către ocoalele silvice care au în administrare suprafețele respective. Din păcate nu am putut mobiliza voluntarii care și-au exprimat dorința de a lua parte în proiect, dar ținem legătura cu ei pentru activități viitoare. De asemenea, pe suprafețele împădurite în sezoanele anterioare au fost executate completări cu puieți, acolo unde a fost necesar”, a precizat Ionuț Apostol.

Ca un următor pas, începând cu luna iunie se vor aloca resurse suplimentare pentru lucrări de întreținere, respectiv îndepărtarea vegetației din jurul puieților, pentru a le facilita dezvoltarea.

Mai mult, Pădurea de Mâine urmărește să își extindă domeniul de activitate, pentru a promova gestionarea durabilă a pădurilor în România.

„Ne vom dezvolta activitatea pe două ramuri suplimentare: proiecte orientate către natură și comunitate, precum și un program pentru silvicultură responsabilă. Ne propunem să educăm generațiile tinere și să le sensibilizăm cu privire la importanța gestionării durabile a pădurilor, a respectului pentru natură și a lucrărilor silvice cu impact redus asupra mediului” a adăugat Ionuț Apostol.

Pădurea de Mâine este un proiect dezvoltat de Asociația Administratorilor de Păduri alături de Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava și HS Timber Group, în dorința de a asigura dezvoltarea durabilă a pădurilor.

Proiectul își propune plantarea unui milion de puieți pe parcursul a cinci ani. Lucrările de întreținere și monitorizare vor continua timp de până la șapte ani pentru a asigura atingerea obiectivului, respectiv instalarea cu succes a vegetației forestiere. Inițiativa Pădurea de Mâine vine în sprijinul proprietarilor privați de păduri care nu au resursele necesare pentru reîmpădurirea suprafețelor deținute.

Fundația Pădurea de Mâine a fost înființată în 2019, cu sprijinul strategic al HS Timber Group. Misiunea Fundației este să contribuie la protejarea și gestionarea responsabilă a pădurilor și la dezvoltarea unei economii durabile în domeniul forestier în România. Prin acest parteneriat strategic, HS Timber Group urmărește să implementeze mai punctual și mai eficient angajamentul său de responsabilitate socială. Pentru mai multe informații vizitați https://padureademaine.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul de reîmpădurire Pădurea de Mâine încheie o nouă etapă.
 Vizualizări articol: 1100 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Programul de reîmpădurire Pădurea de Mâine încheie o nouă etapă1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei