Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2020 - Anul XXV, nr. 130 (7435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Festivitate de absolvire online pentru cei 59 de absolvenți de-a VIII-a de la Colegiul „Mihai Eminescu”

Vineri, 5 Iunie 2020 (11:21:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absolvenţii claselor a VIII-a din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava au marcat, în această săptămână, finalul anilor de gimnaziu într-un cadru mai aparte, ceremonia de absolvire desfăşurându-se în mediul online.

Cei 59 de viitori boboci de liceu și-au luat rămas bun de la anii de gimnaziu într-o manieră inedită, ce-i drept, mai austeră decât plănuiseră cu luni în urmă, fără poze de grup, fără îmbrățișări, fără ultima oră de dirigenţie. Chiar și așa emoțiile și nostalgiile nu i-au ocolit pe cei din „generația zâmbetului învingător”, așa cum i-a numit directorul Renato Tronciu pe absolvenți.

La ceas de bilanţ, presărat cu emoţii mari şi planuri de viitor curajoase, le-au fost alături profesori, diriginți, chiar și părinți, care nu au ezitat să-i felicite şi să-i aplaude din spatele micilor ecrane.

Catalogul a fost strigat ultima dată pentru cei 59 de elevi de clasa a VIII-a de la „Mihai Eminescu”, cei mai merituoşi dintre aceştia fiind recompensaţi cu diplome de dirigintele celor două clase, Mirela Cotos și Anca Gorban.

Șefa promoției 2020 este Irina Petrașuc, eleva încheind anii de gimnaziu cu media generală 9,99.

 

·       „Sărbătorim fericirea din ochii voștri, sărbătorim că TRĂIM!”

 

În discursul său, directorul liceului, prof. Renato Tronciu, le-a transmis adolescenților că a fost inuman ceea ce s-a petrecut în această perioadă „pentru niște elevi a căror copilărie a fost zdruncinată dureros de problemele la care fac față, cu greu, și adulții. Această  perioadă a copilăriei înseamnă, în mod normal, fericire, inocență, joc, dăruire, prietenie, îmbinate toate în frumosul zâmbet de copil.

Așa sunt toate generațiile, așa sunteți și voi! Dar mai mult decât atât, voi sunteți învingători! Am numit această generație a claselor a VIII-a  2020 GENERAȚIA ZÂMBETULUI ÎNVINGĂTOR! (…) V-ați maturizat mai repede decât era de așteptat! Dar nu ați uitat să zâmbiți, să sperați, să vă bucurați, să treceți de momentele grele”. 

Cu toate greutățile ultimelor luni, directorul Tronciu le-a transmis elevilor că acest moment de final trebuie sărbătorit, iar munca și reușitele de pe parcursul celor patru ani trebuie celebrate.

„Sărbătorim rezultatele foarte bune pe care le-ați obținut în activitatea școlară și extrașcolară! Sărbătorim fericirea din ochii voștri, sărbătorim că TRĂIM! Trăim aceste momente de împlinire, de ceas de aducere aminte, de rămas bun!”, a mai subliniat acesta.

Gaudeamus, cântecul absolvenților de pretutindeni, și gestul simbolic de aruncare al tocilor în aer, fiecare în camera sa de această dată, au fost momentele care au încununat festivitatea adolescenților.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivitate de absolvire online pentru cei 59 de absolvenți de-a VIII-a de la Colegiul „Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 1816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivitate de absolvire online pentru cei 59 de absolvenți de-a VIII-a de la Colegiul „Mihai Eminescu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei