Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2020 - Anul XXV, nr. 77 (7382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri de simplificare a procurării cazierului judiciar

Joi, 2 Aprilie 2020 (16:52:41)

Având în vedere perioada deosebit de grea în ceea ce privește pericolul răspândirii coronavirusului și circulația mult redusă a persoanelor, procurarea unui cazier judiciar poate deveni o problemă dificilă pentru cei care îl solicită. De aceea poliția a stabilit câteva norme care să ducă la simplificarea accesului la un asemenea document sau înlocuirea lui cu o declarație pe proprie răspundere, acolo unde este posibil.

În primul rând, pentru perioada în care ne aflăm se menține valabilitatea unui astfel de document eliberat de autoritățile publice, pe toată perioada stării de urgență, chiar dacă termenul de valabilitate expiră între timp. Pe această cale poliția anunță și faptul că termenele legale stabilite în soluționarea solicitărilor formulate pentru exercitarea liberului acces la informații de interes public precum și a petițiilor se dublează.

În contextul intrării în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3/2020 și a Ordonanței Militare nr. 6 din 30.03.2020, IPJ Suceava adoptă măsuri adecvate pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus, atât pentru protejarea angajaților proprii, cât și a celor care au probleme de rezolvat la poliție.

În aceste condiții, cererilor pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar li se va da curs doar pentru motive temeinic fundamentate ce urmează a fi consemnate pe cerere: angajare, participare la licitație, licențiere, autorizare. Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare, prezentarea cetățenilor la ghișeul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar se va realiza numai după ridicarea interdicţiilor instituite, în cazul cererilor depuse pentru care nu se justifică urgența ridicării documentului.

 

Reprezentanții poliției sucevene fac unele recomandări celor care au nevoie de acest document

Astfel, persoanele fizice și juridice să utilizeze sau să accepte certificate de cazier judiciar a căror perioadă de valabilitate a expirat, fapt reglementat în articolul 14 al Decretului Prezidențial din 16.03.2020.

De asemenea, pe perioada stării de urgență, persoanele juridice, în calitate de angajatori, să înlocuiască certificatele de cazier judiciar sau adeverințele de integritate comportamentală cu declarații pe proprie răspundere, sub sancțiunea legii penale, din care să rezulte că persoana care solicită angajarea nu este sau nu a fost condamnată, în curs de judecată, sau nu are calitatea de inculpat în cauze penale.

În cazul depunerii unor dosare de concurs, angajare, licitație la instituțiile publice și pentru evitarea contactului între persoane și prevenirea aglomerării ghișeelor în care se lucrează cu publicul, trebuie respectate câteva măsuri: persoanele să se prezinte la ghișee cu cererile deja completate, după modelele existente. Pentru persoanele care domiciliază în municipiul Suceava și în zonelor arondate, recomandarea este de a transmite cererile împreună cu documentele necesare la adresa de e-mail cazier@sv.politiaromana.ro, urmând a se prezenta personal pentru ridicarea certificatului de cazier judiciar a doua zi după data depunerii on-line a solicitării. Cei care nu dețin cunoștințe tehnice care să le permită transmiterea prin e-mail a documentelor, se pot prezenta la ghișee, iar relații pot fi obținute la telefon

0230-203250.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri de simplificare a procurării cazierului judiciar.
 Vizualizări articol: 1169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri de simplificare a procurării cazierului judiciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei