Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2020 - Anul XXV, nr. 77 (7382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a inițiat, împreună cu câteva ONG-uri, o campanie de ajutorare a spitalelor și persoanelor vulnerabile din județ

Joi, 2 Aprilie 2020 (18:13:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a inițiat, împreună cu câteva ONG-uri, o campanie de ajutorare a spitalelor din județ, dar și a persoanelor vulnerabile. Grupul de inițiativă a pornit din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea Preasfințitului Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, căruia i s-au alăturat Asociația Provita Bucovina și Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni, care, împreună, au lansat recent o platformă online care se numește „Alături la greu”.

Primul proiect de pe această platformă este ”Împreună, ajutăm Suceava!”.  ”<Casa> ne este deschisă pentru toți cei care pot și vor să ni se alăture. Suceava are oameni buni, calzi, deschiși, inimoși. V-au fost de multe ori gazde minunate. Aici, în Bucovina, v-ați găsit odihnă pentru trup. Mănăstirile v-au dăruit liniște pentru suflet. Ochii vi s-au bucurat de frumusețea unui ou încondeiat, a portului tradițional bucovinean sau a unei picturi minunate de biserică. Acum, Suceava are nevoie de dumneavoastră. Suferința, frica și neliniștea vor fi mai ușor depășite de suceveni dacă nu se vor simți singuri. Fii aproape la greu! Împreună, ajutăm Suceava!”, este mesajul transmis de inițiatorii platformei online de ajutorare.

 

 Sprijin pentru persoanele vulnerabile

Așa cum a făcut deseori, și acum Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților s-a implicat în noua criză: 100.000 de euro au fost folosiți pentru achiziționarea a două echipamente principale ale unei linii de testare pentru COVID-19 și pentru asigurarea a 2.000 de kituri de testare. „Dar la Suceava este nevoie de mai mult. Și vrem să nu ne oprim aici, <Alături la greu> este o platformă care, sub ocrotirea Bisericii, reunește voluntari inimoși care-și propun două obiective: să sprijine cadrele medicale din Suceava cu aparatură și echipamente de protecție și să sprijine persoanele vulnerabile (bătrâni, bolnavi, persoane fără ajutor) cu hrană și medicamente la domiciliu. Fii alături la greu! Ajutăm Suceava! Și, după ce se vor așeza toate, <dulcea> Bucovină te va primi iarăși, cu mult drag, pe meleagurile sale!”, a transmis Preasfințitul Damaschin Dorneanul.

 

„Credem în puterea lucrării împreună, în generozitatea semenilor”

Oamenii care lucrează la platforma ”Alături la greu!” sunt voluntari care s-au adunat împreună pentru a sprijini și mai mult acțiunile umanitare ale Bisericii. „Biserica suntem toți: nu doar episcopi, preoți, călugări, ci și noi toți care credem și-L iubim pe Dumnezeu, și credem și-i iubim pe oameni. Alături la greu este o platformă care, animați de această credință, adună antreprenori, ONG-uri și orice persoane care doresc să se implice în criza generată de COVID-19. Alături la greu a apărut din dorința de a ajuta pe cei care au nevoie; în situația de față, cu prioritate, cadrele medicale din principalele spitale din județul Suceava și persoanele vulnerabile afectate de criză. Suntem alături la greu nu doar prin ajutor material sau financiar: vrem să fim aproape și sufletește, inspirând compasiune, altruism, speranță. Credem în puterea lucrării împreună, în generozitatea semenilor, în speranța pe care o naște fapta cea bună. Mai presus de toate, credem că Dumnezeu este dragoste. Și văzând El dragostea noastră față de celălalt, va trimite pacea, vindecarea și bucuria Sa”, este mesajul mobilizator al Preasfințitul Damaschin Dorneanul, mesaj împărtășit și de ceilalți voluntari care i s-au alăturat, printre care și prof. Bogdan C-tin Feştilă, profesor la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu" Fălticeni.

 

Modalități de donație

Puteți dona pentru susținerea cadrelor medicale din județul Suceava, prin: echipament de protecție (mănuși de unică folosință, măști, ochelari, combinezoane etc.) și dezinfectant; aparatură medicală specifică (monitoare pentru funcțiile vitale, ventilatoare mecanice, kituri de testare etc.). Orice ajutor este bine-venit și constructiv!
Puteți dona pentru ajutorarea persoanele vulnerabile (bătrâni, bolnavi, persoane fără ajutor) prin oferirea de hrană și medicamente. Echipa de voluntari este pregătită să ajute! Alături la greu, ajutăm Suceava ! www.alaturilagreu.ro (în construcţie). Pentru donații prin transfer bancar:
RON: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014
EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110
Cod SWIFT: RNCBROBU
CIF/CUI: 4244814
BCR Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. #alaturilagreu #ajutamSuceava #acumenevoie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a inițiat, împreună cu câteva ONG-uri, o campanie de ajutorare a spitalelor și persoanelor vulnerabile din județ.
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a inițiat, împreună cu câteva ONG-uri, o campanie de ajutorare a spitalelor și persoanelor vulnerabile din județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei