Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2020 - Anul XXV, nr. 77 (7382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primăria Siret a întărit măsurile de protecție după ce un localnic a murit la Suceava de noul coronavirus, iar alți trei sunt suspecți

Joi, 2 Aprilie 2020 (16:10:02)

Primăria Siret a întărit măsurile de protecție după ce o persoană din acest oraș a murit la Spitalul Județean Suceava de noul coronavirus, iar alte trei sunt suspecte. Primarul Adrian Popoiu a declarat că un bărbat de 71 de ani, din Siret, cu alte afecțiuni medicale, confirmat cu noul coronavirus, a murit la Spitalul Județean Suceava. Popoiu a precizat că imediat după aflarea informației cu privire la infectarea bărbatului au fost identificate și anunțate persoanele cu care acesta a venit în contact, toate acestea aflându-se izolare de la data internării sireteanului.

Primarul din Siret a spus că alte trei persoane din localitate sunt suspecte că ar fi infectate cu noul coronavirus, însă momentan nu există nici o confirmare oficială cu privire la acest lucru. „Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus am identificat şi anunţat persoanele cu care au venit în contact şi acestea fiind în izolare de la data internării persoanelor suspecte”, a precizat Popoiu. El a spus că în momentul de faţă în oraşul Siret sunt 160 de persoane în izolare şi nici una în carantină. Adrian Popoiu a declarat că persoanele izolate nu prezintă simptome, însă au călătorit în zone afectate de COVID-19 sau au intrat in contact cu persoane afectate.

„De asemenea trei scări de bloc din Siret în care sunt domiciliile persoanei decedate și ale persoanelor suspecte sunt în izolare. Ținând cont de experiența negativă a Sucevei în ceea ce privește răspândirea intracomunitară a virusului COVID-19 am discutat cu epidemiologi, precum și cu persoanele care au domiciliul în aceste scări de bloc. Împreună am ajuns la concluzia că este benefic atât pentru populație, cât și pentru persoanele în cauză să intre în autoizolare. De asemenea s-au luat și măsuri de dezinfecție și de restricționare a accesului”, a declarat primarul orașului Siret. El a mai declarat că în cursul zilei de miercuri și de joi șase persoane și-au încheiat perioada de izolare, fără a prezenta simptome, și s-au reintegrat în comunitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Siret a întărit măsurile de protecție după ce un localnic a murit la Suceava de noul coronavirus, iar alți trei sunt suspecți.
 Vizualizări articol: 1691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Siret a întărit măsurile de protecție după ce un localnic a murit la Suceava de noul coronavirus, iar alți trei sunt suspecți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei