Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2011 - Anul XVI, nr. 38 (4636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziua Internaţională a Limbii Materne

Miercuri, 16 Februarie 2011 (12:50:20)

Ziua Internaţională a Limbii Materne (proclamată de Conferinţa Generală UNESCO în anul 1999, care, începând cu anul 2000, se aniversează la data de 21 februarie, promovând recunoaşterea şi utilizarea limbilor materne în lume, în mod special pe cele ale grupurilor minoritare) va fi întâmpinată în judeţul nostru printr-o manifestare organizată de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, Şcoala cu clasele I-VIII Bălcăuţi şi Uniunea Ucrainenilor din România - Ţinutul Bucovina, în parteneriat cu Consulatul General al Ucrainei la Suceava.

Manifestarea, care va avea loc sâmbătă, 19 februarie a.c., între orele 10:00 - 13:00, în Sala „Dom Polski” din municipiul Suceava, va cuprinde festivitatea de înmânare a diplomelor câştigătorilor Concursului Internaţional „Petro Iaţek” şi desfăşurarea (pe secţiuni) Concursului Naţional „Ziua Limbii Materne”.

La Concursul Internaţional „Petro Iaţek” (competiţie pentru diaspora ucraineană din întreaga lume) în România au ajuns 54 de diplome, dintre care 31 (Locul I - 13, Locul II - 11, Locul III - 7) pentru elevii din şcolile din judeţul Suceava.

Elevii care au obţinut diplome (care vor fi înmânate de reprezentanţii Consulatului General al Ucrainei la Suceava) sunt de la şcolile Bălcăuţi, Călineşti, Călineşti - Cuparencu, Negostina, Paltinu, Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava.

În cadrul manifestării, elevii, îndrumaţi de cadre didactice, vor susţine o serie de momente artistice (recitări, cântece, secvenţe de teatru).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Internaţională a Limbii Materne.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Internaţională a Limbii Materne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei