Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Candidatură

Finala Cupei UEFA din 2011, la Bucureşti?

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi-a depus, luni, candidatura pentru organizarea finalei Cupei UEFA din 2011, o comisie a UEFA analizând la Bucureşti dosarul prezentat de preşedintele FRF Mircea Sandu şi de directorul general Ionuţ Lupescu. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, este convins că stadionul care urmează a fi construit în locul arenei existente în cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu va fi gata în prima decadă a anului 2010. "Este a doua oară când România îşi depune candidatura pentru organizarea finalei Cupei UEFA. În urmă cu un an şi jumătate, răspunsul dat de UEFA a fost că nu avem un stadion. Stadionul trebuie să fie gata cu un an înainte. Acum avem garanţii din partea Primăriei - a început deja organizarea de şantier - că va fi gata la timp. Acum am rugat Primăria să accepte să jucăm ultimul meci pe acest stadion cu Albania, după care începe demolarea lui. Asta înseamnă că la finalul lui 2009 sau cel mai târziu la începutul lui 2010 stadionul va fi gata, ceea ce înseamnă că se respectă condiţia de un an. Mizez pe faptul că membrii Comitetului Executiv al UEFA vor vota organizarea finalei din 2011 la Bucureşti", a declarat Sandu.

Oficialul FRF consideră că organizarea unui astfel de eveniment la Bucureşti va constitui un câştig pentru imaginea României. "Comisia de la UEFA va analiza un nou dosar, pentru că sunt alţi termeni faţă de data trecută. Avem susţinere pe toate planurile, de la Primărie, de la conducerea aeroportului şi de la Ministerul Turismului. Şi microbiştii români vor putea să urmărească o finală de cupă europeană, în proporţie de 30-40 la sută din capacitatea stadionului, ceea ce este un câştig pentru fotbal. Mai ales că spectatorii au început deja să părăsească stadioanele noastre", a mai spus Sandu. Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, este convins de faptul că Bucureştiul va găzdui finala Cupei UEFA din 2011 dacă noul stadion va fi gata până în 2010. "În doi ani de zile se va construi un stadion nou. Din câte am văzut eu în Germania s-au construit stadioane într-un timp mult mai scurt, iar firma care se ocupă de proiect este chiar nemţească. De această dată vom prezenta şi un contract foarte ferm. Eu sper ca stadionul să fie gata în 2010, iar în luna mai a anului 2011 să organizăm finala Cupei UEFA, poate chiar cu o echipă din România. Mai sunt însă alte 3 sau 4 oraşe care şi-au depus candidatura pentru acest eveniment. Dar noi avem experienţa anterioară când ne-a lipsit doar stadionul. Cunoscând politica lor de a merge către Estul Europei, sunt sigur că, dacă vom avea acest stadion, vom primi organizarea finalei din 2011", a declarat Lupescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finala Cupei UEFA din 2011, la Bucureşti?.
 Vizualizări articol: 724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finala Cupei UEFA din 2011, la Bucureşti?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei